Projekt Android Silver je údajně odložen, Nexusy zřejmě pokračují

2

Vzpomínáte si na projekt Android Silver, do něhož měly patřit dobře vybavené telefony, které by se měly těšit pravidelné podpoře přímo od Googlu? Nyní se zdá, že dochází k odložení projektu. To je naopak dobrá zpráva pro řadu Nexus.

O projektu Android Silver jsme vás prvně informovali již na jaře letošního roku. Tehdy se o něm začalo poprvé mluvit, jako o skupině pěti telefonů, které by reprezentovaly čistý Android. Velkou výhodou by také byla dlouhá podpora a vždy aktuální verze softwaru. V podstatě tedy něco, co nyní nabízí jeden telefon řady Nexus každý rok, avšak v širší formě.

TIP! Poznejte řadu Nexus: Nexus 4 a Nexus 5 (3. díl)

Nexus 5

Ambice projektu však začaly klesat již v létě, kdy Google opustil Nikesh Arora, který na projekt dohlížel. Smíšené reakce na adresu Android Silver připustili také partneři Googlu. Aktuálně to tedy vypadá, že bude Google i nadále pokračovat v řadě Nexus, která obsahuje telefony a tablety. Více pozornosti na sebe strhává také projekt Android One, který je pro samotný Google více lukrativní, neboť by měl kvalitní chytrý telefon s Androidem dostat mezi další miliardu lidí.

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Martin P.
hádám že výrobci nechtějí telefony s takovou SW podporou a pak hlavně chtějí uživatelů cpát své super "líbivé" GUI a spoustu potřebných aplikací, které jsou zajisté na Gplay tak žádané...
Lukáš
I kdyby byl už Android Silver tak by Nexus řada pokračovala dále ona nezanikne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze