Řada Nexus nekončí, potvrdil to Dave Burke z Googlu

13

Už se zdálo, že zamáváme řadě Nexus poslední sbohem a pošleme ji na věčnost. Opak je naštěstí pravdou a Dave Burke z Googlu, kde pracuje jako hlavní inženýr pro Android, vyvrátil zvěsti o tom, že řadu Nexus mají nahradit zařízení z programu Android Silver.

Spousta lidí už se pomyslně rozloučila s telefony a tablety Nexus, které se již zdály minulostí. Řada Nexus od Googlu si totiž získala širokou základnu uživatelů hlavně díky výbornému poměru cena/výkon a díky čistému a vždy aktuálnímu systému Android. Vzhledem k uvedení Androidu Silver a zprávě z Twitter účtu evleaks, ve které stálo „Žádný Nexus 6 není. Sbohem, Nexus.“, se jen ztěžka držela při životě myšlenka, že Nexus je stále živý, ale opak je naštěstí očividně pravdou.

Sláva řady Nexus údajně nekončí (Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 5)

Dave Burke, hlavní inženýr Androidu a Nexus programu, se k věci vyjádřil a potvrdil tak, že program Nexus nebyl pohřben. Sám zmiňuje, že lidé se sice nadchnou pro nový koncept (myšleno zřejmě Android Silver, který však samozřejmě nejmenoval), ale kvůli existenci něčeho jiného Google nezanevře na řadu Nexus. Kdo uvažuje opačně, je to podle Davea nesprávné. Nexus je tak stále živý a nejspíše se tedy můžeme těšit na to, co si Google letos připraví nového. Co byste u nového Nexus telefonu ocenili vy? Je to větší baterie, tenčí profil, vyšší výkon, nebo snad nižší cena?

Zdroje: androidpolice.com, readwrite.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Já bych ocenil menší dislej, stejně jako celý přístroj.
woji
prvni :)
Matej Líška
Matej Líška
tak teraz ste ma potešili :)
MK
Nexus 5 mi vyhovoval, ale nechci, aby se šetřilo na některých věcech, měl velmi nekvalitní mikrofon, reproduktor a dokonce se mi vypálil displej , což jsem opravdu nechápal, když má LCD, ale vypálený horní a spodní pruh tam byl, nejvíc to bylo vidět na šedé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze