Procesor Snapdragon Wear 2100 je budoucností chytrých hodinek

11

Současné chytré hodinky většinou využívají veskrze klasický procesor Snapdragon 400 známý z mobilních telefonů. Qualcomm však připravil zbrusu nový procesor, který bude šitý na míru právě hodinkám. Díky tomu bychom se mohli dočkat tenčích hodinek s delší výdrží na jedno nabití.

Snapdragon by Qualcomm

Nově představený procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100 by tedy měl v budoucích chytrých hodinkách nahradit nepříliš vyhovující Snapdragon 400. Půjde vůbec o první procesor od Qualcommu, který primárně vzniká pro účely malého těla chytrých hodinek. Trh s wearables by tímto novým procesorem mohl dostat nový impuls, který tolik potřebuje. Moderní procesor totiž bude nejen výkonný, ale také méně náročný na prostor a energii.

TIP! Recenze LG Watch Urbane – Ten hezčí sourozenec

LG Watch Urbane 2nd Edition

Qualcomm udává, že Snapdragon Wear 2100 je o 30 % menší než dosavadní Snapdragon 400. Nové modely chytrých hodinek tak budou moci být mnohem tenčí a lehčí. Přiblíží se tedy parametrům, které u hodinek očekáváme. Při zachování výkonu by nový procesor měl být o 25 % méně energeticky náročný. Ve chvíli, kdy mnohé hodinky vydrží sotva jeden den jde o vítané plus. Zlepšení se dočkají také senzory, které poskytnou přesnější výsledky měření. V neposlední řadě je důležitá také konektivita. Snapdragon Wear 2100 bude nabízet integrovaný LTE modem, Wi-Fi a samozřejmě také Bluetooth.

LG G Watch R

Jedny z prvních hodinek, které nabídnou nový typ procesoru, by mohlo přinést jihokorejské LG. To s Qualcommem již dříve navázalo spolupráci a ve svých hodinkách doposud využívalo výše zmíněný Snapdragon 400. Zástupci LG uvedli, že hodlají ve spolupráci pokračovat a první zařízení nabízející Snapdragon Wear 2100 by rádi představili koncem letošního roku.

Zdroje: multivu.com

Diskuze ke článku
ANO
"integrovaný LTE modem, Wi-Fi" ...... parada, to je pokrok, presne tyhle veci jsou v hodinkach na hovno:o) A o 25% vetsi vydrz? Nema tam byt 25x? Jinak je to samozrejme zcela nezajimave .... kdyz uz pochopi, ze do hodinek neni potreba vic jak jedno jadro .... ze neni potreba vic jak 1MHz CPU k zobrazeni notifikace nebo pres BT preposlaneho obrazku .... ze nikdo tam nechce nejaky android nebo jinou sracku .... ze nikdo si do hodinek nebude instalovat nejake aplikace ..... chytre (mimochodem jeste nikdo takove nevydal) hodinky musi zobrazovat v prve rade cas ... mit nejaky jednoduchy firmware s moznosti zmeny ciferniku, baterku, kde i po vybiti "smart" funkci bude stale ALESPON ukazovat cas! Jedine, co se ocekava je "externi display" mobilu, kde se zobrazi notifikace, mapa, navigace atd a nejakou uplne trapnou zpetnou vazbu zpet do mobilu pomoci maximalne dvou tlacitek ANO/NE, prijmout/odmitnout .... TO BOHATE KUWA STACI!!!!! Aby tam byl nejaky system s aplikacema, TO NIKDO NECHCE!!!!!!!
Filip
Stejně všichni dobře víme, že jediné smart hodinky, které si na sebe vydělají, jsou Apple Watch, takže budoucnost ve Snapdragonu Wear opravdu nevidím...
tomas
Ako uz spominal ANO tak plne suhlasim. Staci tam gps, merac tepu, krokomer, display s ink technologiou a vsetko sa vam premietne cela aktivita len v mobile. Naco na hodinkach. Nejaka vodotesnost a pekny tvar.
Petr
Nejlepsi hodinky jsou Withings Activé - POP 3500, Steel 5000, Swiss Made Saphire 9000

Výdrž 8 měsíců na běžnou hodinářskou baterii co si vymenite sami, dá se s nimi plavat plus měří další základní sportovní aktivity a spánek, budík, seřizování přes mobil, vypadají hezky a jsou kvalitní.

Byt jsem Fanda Apple tohle je lepší než Apple Watch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze