Procesor i RAM pro další iPhone vyrobí Samsung

8

Je to potvrzeno, čip Apple A9, který se stane součástí příští generace jablečných iPhonů bude dodávat společnost Samsung. Věční rivalové se tak opět sblíží, alespoň co se obchodních dohod týče. Samsung vyhrál nad ostatními dodavateli a kromě čipu bude dodávat také paměti RAM. Že by konečně mír mezi oběma velikány?

To, že se už opět blíží čas úniků nových generací iPhonů je více než jisté, první ověřenou informací se však stává fakt, že procesor Apple A9, který se stane součástí nejnovějších verzích, bude dodávat Samsung. To ale není vše, kromě toho bude Samsung dodávat také paměti RAM. Vypadá to tedy, že se věční rivalové opět trochu sblíží, alespoň co se obchodních vztahů týká.

Samsung

O výrobu procesorů, které prozatím nesou označení Apple A9 (což by byla logická návaznost na Apple A8) se bude starat továrna Giheungu přímo v Jižní Koreji. Bez zajímavosti rozhodně není ani informace o způsobu výroby, Samsung totiž bude nejnovější čipy vyrábět 14nm technologií, tedy stejně, jako své procesory Samsung Exynos 7, které jsou součástí Samsungu Galaxy S6 a S6 edge. Právě modernější technologie by měla zajistit nejenom nárůst výkonu, ale současně přinese také snížení spotřeby.

Pro úplnost dodáme, že aktuální procesor Apple A8 je vyráběn 20nm technologií a na dodávkách se podílí jak TSMC, tak také Samsung. U nového čipsetu však TSMC Apple nepřesvědčilo a výrobu tak převezme Samsung, který navíc bude dodávat i RAM paměti.

Zdroje: gsmarena.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
Ami
Neřekl bych, že by to značilo nějaké příměří mezi oběma tábory, ale hlavně jsou v tom ohromné finanční objemy, ať již pro Samsung, který si namastí kapsy právě za komponenty, tak pro Apple, který nebude muset investovat tolik finančních prostředků do již existujících technologií.
tomas
Konecne samsungu sa dari :D aspon diktuje tempo ako sa ma technologia uberat a akym tempom.
:D
to už ale nebude Iphone ale Sphone :D
mental.disease
Nič prekvapujúce. Samsung už v minulosti vyrobil chipsety pre Apple (napr. A7). Tuším si výrobu na striedačku prehadzujú s taiwanskym TSMC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze