Pro pohodlnější textování: WhatsApp nyní i ve webové verzi

3

Internetový messenger WhatsApp nemusíme nikomu přibližovat, počet odeslaných zpráv skrze něj nedávno dokonce pokořil počet odeslaných zpráv skrze SMS, které si dlouhé roky držely své prvenství. Nyní přichází webová podoba aplikace WhatsApp, ta je však bohužel kompletně svázána s vaším telefonem s internetovým připojením.

WhatsApp Messenger
WhatsApp je už tak trochu FaceApp

WhatsApp, jakožto internetový messenger, totálně ovládl všechny zprávy, které se šíří pomocí internetu. Počet uživatelů je zhruba 700 milionů a stále roste, denně se skrze něj odešle zhruba 30 miliard zpráv. A to už je pořádné číslo. Proč je zrovna WhatsApp tak úspěšný? Možná za to může jeho multiplatformnost (je dostupný jak pro uživatele operačního systému Android a iOS, tak i pro uživatele Windows Phone, Symbianu, Nokia S60 a BlackBerry), možná také jeho primitivní a účelné prostředí, které neotravuje žádnými zbytečnostmi. Svoji roli v tom může hrát také to, že WhatsApp vlastní Facebook, i když zde můžeme spekulovat, zda tato skutečnost větší procento uživatelů spíše neodradila.

Nepřehlédněte:

WhatsApp je zkrátka velmi oblíbenou záležitostí, a to napříč generacemi. Novinkou, kterou WhatsApp představil tento týden, je webové prostředí, o kterém se již delší čas spekulovalo, a díky kterému se snadnost komunikace ještě prohloubí. Služba je ale omezena hned několika faktory.

Omezení webové verze aplikace WhatsApp

  • funguje pouze jako doplněk internetového prohlížeče Google Chrome
  • smartphone je nedílnou součástí a jedná se o prostředníka, který musí být neustále připojen k internetu

Webová verze je opravdu výrazně omezena, na rozdíl například od Viberu, který má aplikaci pro různé platformy a neomezuje se tak na spojení se smartphonem. U WhatsAppu je webová verze spíše takovým prostředníkem, tak, aby uživatel mohl využít výhod velké klávesnice a komunikace se tak stala pohodlnější. Nic více, nic méně.

A praxe?

Prvním krokem je samozřejmě aktivní účet na WhatsAppu a připojení k internetu. Dále se skrze vás počítač a internetový prohlížeč Google Chrome přesměrujete na webovou verzi aplikace WhatsApp.

Jinde než v Chromu nepochodíte...

Zde se objeví QR kód, který naskenujete pomocí aplikace WhatsApp ve vašem telefonu. Postup se liší v závislosti na platformě, návod naleznete přímo ve webové verzi. Důležité je samozřejmě vlastnit poslední, tedy aktualizovanou verzi aplikace WhatsApp.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ještě před samotným startem máte možnost vybrat si, jestli se na tomto počítači přihlásíte trvale, nebo pouze do doby odpojení, poté by bylo nutné celý následující proces pokaždé opakovat. Jakmile aplikací nasnímáte QR kód, který se objeví ve webové verzi, automaticky se přenesou všechny vaše konverzace a kontakty do webové verze. Vidíte tedy vaše poslední zprávy, vaši konverzaci s nimi, skrze internetovou verzi můžete samozřejmě odesílat jak text, tak také smajlíky a další...

Trvalé nebo jednorázové přihlášení?

Výhodou je také možnost zapnutí notifikací (a to jak zvukových, tak také „bannerových“), žádná zpráva vám tedy neunikne. Je nutné ale mít na paměti, že po celou dobu komunikace skrze internetovou verzi je nutné, aby byl mobilní telefon zapnutý a připojený k internetu. Při snaze telefon vypnout nebo odpojit od internetu se automaticky odpojíte také od webové verze. Výhodou je, že veškerá konverzace, kterou uskutečníte na webu, se automaticky (a okamžitě) sesynchronizuje s mobilní verzí, o žádné zprávy tedy nepřijdete

Zapnout můžete zvuková oznámení, v případě odpojení telefonu se odpojí i webová verze

Mimo fotografiích uložených v PC můžete svému kontaktu zaslat také fotografii z webkamery, případně můžete poslat hlasovou zprávu přes mikrofon.

Verdikt...

Webová verze aplikace WhatsApp je ve skutečnosti pouze prostředníkem, díky kterému se vám budou psát zprávy mnohem jednodušeji, pomocí kompletní klávesnice. Chválíme snadnou „registraci“, možnost zasílání hlasových poznámek a fotografií, možnost zasílání videa však bohužel chybí. Celkově hodnotíme webovou verzi kladně, ovšem bez nutnosti stále připojeného smartphonu by měla mnohem větší smysl.

Diskuze ke článku
Tomee
Ale jooo, jako první vlaštovka je to úplně v pohodě...bál jsem se, že budu muset skenovat qr pokaždé co se zavře okno, ale zůstávám nadále přihlášen...prohlížeč obrázků a videí funguje dobře...do práce k pc je to ideální varianta
elche
a jak to udělám z iOS verze? :P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze