Přivítejte M, asistenku pro Facebook Messenger

Do světa mobilních asistentek vkročil také Facebook, který po dřívějších únicích oficiálně představil M, asistentku pro aplikaci Facebook Messenger. Půjde o umělou inteligenci, která mnoho věcí zvládne za vás. Hlasový asistentkám však přímo konkurovat nebude.

Facebook Messenger

Již v minulém měsíci jsme vás informovali, že Facebook zřejmě chystá vlastní asistentku pro svou aplikaci a její jméno mělo být Moneypenny. Zvěsti se dnes oficiálně potvrdily, jen konečný název asistentky je odlišný a nutno podotknout, že mnohem jednodušší na zapamatování. Nová asistentka se jmenuje M. Ta se objeví jako další funkce v aplikaci Facebook Messenger.

Facebook Messenger – asistentka M

Nepůjde tedy o další aplikaci po vzoru již zaběhnutých hlasových asistentů Google Now, Cortana či Siri. Celkově se M bude poměrně lišit, protože například mluvit na vás vůbec nebude. M má být dle slov viceprezidenta Facebooku Davida Marcuse umělou inteligencí, která je však řízena lidmi. Uživatelům bude nabízet odpovědi na jednoduché otázky o počasí až po složitější otázky týkající se všeobecných znalostí. Bude však moci i reálně udělat něco za vás. Například ji můžete požádat o koupení dárku nějaké konkrétní osobě a M jej objedná. Stejně tak zvládne rezervovat místo v restauraci a následně vám i naplánuje cestu.

Asistentka M bude samozřejmě zpočátku dostupná jen omezeně, patrně na vybraných trzích a především jen s podporou několika málo jazyků. S největší pravděpodobností nebude umět česky, což však překvapením nebude. Naší mateřštinu nezvládají ani konkurenční platformy, které jsou vyvíjeny mnohem déle.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: facebook.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze