Necítíte se na videohovor? Vezme to za vás váš avatar

Necítíte se na videohovor? Vezme to za vás váš avatar
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Vámi vytvořený avatar lze využít v Messengeru a Instagramu při videohovorech
  • Avatar se snaží co nejvěrněji imitovat vaši mimiku a pohyby hlavy

Dnešnímu světu sociálních sítí vládnou všemožné obrázky, smajlíci, gify a avataři. Poslední jmenovaní zažívají rozmach, neboť si můžete vytvářet i zcela vlastní, kteří se vám budou například opravdu podobat. Společnost Meta oznámila, že nově bude možné avatara použít i v reálném čase pro potřeby videohovorů. K čemu to je dobré? Například tím vyřešíte váš ostych, chvíle, kdy nechcete být viděni živě, nebo například i momenty, kdy nejste v prostorech, které chcete ukazovat.

Pakliže vás nová funkce zaujala, vězte, že abyste ji mohli využívat, musíte mít nejnovější verzi aplikace Messenger či Instagram. Následně je nutné avatara vytvořit, pokud jste tak již dříve neučinili. Pro jistotu připomeneme, že vše najdete v Nastavení a následně položce Avatar. Proces vytvoření zabere pár minut v závislosti na tom, jak detailně budete vlastního avatara ladit.

Tvorba a použití avatara v Messengeru

Následně stačí u videohovoru vybrat aplikaci avatara a rázem opačná strana nevidí přímo vás a vaše pozadí, ale pouze avatara. Ten se vám může podobat, ale co je nejdůležitější, dokáže poměrně obstojně imitovat vaši mimiku a pohyby hlavy. Druhá strana tak nenabude pocitu, že hovoří do prázdna, protože vás nejen uslyší, ale přibližně uvidí i to, jak se tváříte.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze