Příští generace AirPods nahradí teploměr a možná zastoupí i naslouchátko

Příští generace AirPods nahradí teploměr a možná zastoupí i naslouchátko
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Apple by podle všeho rád pronikl na trh s naslouchátky
  • Novinkou má být také USB-C
  • Teploměr by měl poukázat také na nadcházející nemoc

Týdenní souhrn Apple novinek a predikcí redaktora agentury Bloomberg, Marka Gurmana, se tentokrát zaměřil na Apple AirPods, která by měla v budoucnu být mnohem více orientovaná na zdravotní funkce.

Pomocí monitoringu teploty mají sluchátka u žen upozornit na období plodnosti.

Podle Gurmana je příští generace sluchátek AirPods v současnosti v rané fázi vývoje a mohla by dorazit v roce 2025. Těšit se konkrétně můžeme na nasazení USB-C, ale také přítomnost zcela nových funkcí, jako je monitoring kvality sluchu či tělesné teploty. Test sluchových schopností uživatele má určit, jak dobře dotyčný (ne)slyší na základě reprodukce různých tónů, zřejmě i o různé intenzitě. Apple by se totiž podle všeho rád dostal na trh s naslouchátky, který má mít hodnotu řádově ve stovkách miliard korun (v přepočtu z amerických dolarů) ročně. I proto Apple podle všeho najal odborníky z tohoto odvětví, aby pomohli s vývojem.

Další ze zmíněných funkcí, tedy měření teploty uvnitř ucha, má u ženských uživatelek pomoci určit období plodnosti nebo upozornit (jak ženy, tak muže) na nadcházející onemocnění. Dodejme, že první sluchátka se schopností měřit teplotu uživatele byla Honor Earbuds 3 Pro, která nás v testu oslnila rychlým nabíjením (včetně podpory bezdrátového), kvalitním zvukem i kompaktními rozměry pouzdra, samotné měření teploty jsme však vyzkoušet nemohli, neboť sluchátkům schází potřebné certifikace pro evropský trh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze