Samsung Gear A: kulaté hodinky nabídnou 3G (4× aktualizováno)

Přestože je Samsung jedním z nejaktivnějších výrobců v oblasti chytrých hodinek, které nabízí nejen na platformě Android Wear, ale i na vlastním Tizenu, nemá jediný kulatý model. Existuje přitom velká řada uživatelů, kteří hledají hodinky, které by se podobaly klasickým kulatým. Nyní to však vypadá, že by se Samsung mohl zařadit k LG, Motorole a dalším, kteří takové hodinky již nabízejí. Poslední informace však naznačují, že model přezdívaný Orbis či Gear A ještě má svůj čas a dočkáme se ho nejdříve koncem léta 2015.

Aktualizováno 8. 4. 2015

Po téměř měsíci opět slyšíme nové zprávy týkající se budoucích chytrých hodinek od Samsungu, které by měly mít kruhový vzhled. Server Sammobile se dostal k informacím, které tvrdí, že nový model, který má stále kódové označení Orbis, ponese název Gear A. Počítá se údajně také s globální dostupností. Budoucí Samsung Gear A by také měly existovat ve variantě s podporou 3G sítí a možností telefonovat. Připomeňme, že implementaci 3G modulu má již jihokorejský výrobce za sebou díky modelu Gear S. Bude však existovat také varianta závislá na telefonu a ta nabídne Bluetooth. Obě varianty by pak měly disponovat Wi-Fi. V případě operačního systému se díky 3G konektivitě nabízí Tizen od Samsungu.

Aktualizováno 17. 3. 2015

Dva měsíce bylo po spekulovaných hodinkách Samsung Orbis ticho. Tím samozřejmě zcela padl případný termín představení na veletrhu MWC 2015. Aktuálně není na pořadu dne ani brzké představení prvních kulatých hodinek od Samsungu. Výrobce údajně potřebuje více času na vytvoření nového designu a příkladné konstrukce. Údajně až 6měsíční zpoždění hodinky naberou také kvůli baterii. Samsung by rád představil hodinky s delší výdrží. Spekuluje se, že výrobce zkusí do hodinek nasadit svůj nový procesor Exynos 7420 vyráběny 14nm technologií, který by měl být maximálně úsporný. Případné představení by mohlo proběhnout v září 2015. Logicky se tak nabízí berlínský veletrh IFA, avšak současné informace hovoří spíše o zářijové akci CTIA 2015 v Las Vegas.

Aktualizováno 19. 1. 2015

Chytré hodinky od Samsungu s krycím názvem Orbis by se měly konečně dočkat také podpory bezdrátového nabíjení. To tedy dokáže nahradit nepříliš přívětivé nabíjení pomocí různých proprietárních kolébek nebo klasického microUSB kabelu. O důvod víc se na hodinky těšit, jelikož „maličkosti“ jako je toto často znamená být o krok napřed před konkurencí. S představením se nadále počítá na veletrhu MWC 2015.

Aktualizováno 16. 1. 2015

Předchozí informace nabývají na důležitosti, neboť vývoj kulatých hodinek s logem Samsung je dle serveru SamMobile realitou. Nejnovější informace hovoří o tom, že Samsung neplánuje použití kulatého designu jen proto, že jej dělá konkurence. Chystané hodinky mají mít totiž kruhový rámeček otočný. Pomocí tohoto ovládání byste například mohli listovat v seznamech nebo si přiblížit zobrazenou fotografii. Funkcí by navíc mělo přibývat, neboť výrobce poskytne potřebná data pro vývojáře, kteří budou moci připravit další aplikace. Nové hodinky, kterým se pracovně říká Orbis, by měly mít také malé boční tlačítko (digitální korunku), které je známé i z běžných hodinek. Pomocí té by mělo dojít například k odemčení displeje. V případě možného představení se spekuluje už o březnovém veletrhu MWC v Barceloně.

Původní informace z 9. 1. 2015

Se zprávu přišel server SamMobile, podle které Samsung na hodinkách intenzivně pracuje. Údajně nesou číselné označení SM-R720 a kódové jméno Orbis. Tomu, že mají kulatý tvar, by naznačoval onejen kódové jméno, ale i číslo mobilu. Písmeno „R“ má být zkratka od anglického round (kulatý) podobně jako u konkurenčních LG G Watch R.

Kulaté hodinky Samsungu by se zařadily k Motorola Moto 360, LG G Watch R nebo Alcatel OneTouch Watch.

Chytré hodinky, které by se neměly podobat žádným předchozím chytrým hodinkám z řady Gear, údajně nepoběží na Android Wear, ale Samsung i v tomto případě sáhne po své Tizenu. Představeny by měly být už za necelé dva měsíce na mobilním veletrhu MWC 2015 v Barceloně.

Zdroje: sammobile.com, fonearena.com, sammobile.com, sammobile.com, bgr.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Ascension
A baterie bude na úrovni Apple watch.
Ascension
Tož když tak rád kopíruje Apple co by ne
Ascension
Lg má 4g nic moc Samsung nic moc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze