Připravte se na nové klávesnice v iOS 8

18

iOS 8 přijde již dnes a nabídne řadu nových funkcí i vylepšení. Uživatelé se tak po vzoru Androidu dočkají možnosti stáhnout si jiné klávesnice. A rozhodně bude z čeho vybírat. V tomto článku vám přinášíme několik užitečných tipů, na které z nabízených stažitelných klávesnic můžete připravit.

iOS 8 nebude vizuálně takovou změnou, jako byl sám iOS 7. Ale i tak můžeme mluvit o největším pokroku vůbec. iOS 8 totiž bude přesně tím systémem, kterým měl být už iOS 7, kdyby se nezaměřil pouze na stránku vzhledu. Tentokrát budou konečně dotaženy funkce, a také se systém po letech zase trochu otevře dalším vývojářům.

To znamená, že se můžete těšit na nové doplňky, jako jsou hlavně widgety v notifikační liště. Ještě citelnější změna ale bude možnost nainstalovat si jinou klávesnici. Tato možnost je například běžně známá uživatelům Androidu. A právě nejzkušenější hráči na poli stažitelných klávesnic pro Android se nyní budou moci rozšířit i do jablečného systému.

Výběr bude velký a určitě se mu budeme v budoucnu náležitě věnovat. Nyní vám přinášíme základní přehled aplikací, které možná už dnes budete moci vyzkoušet.

Swype

Swype

Swype vám nabízí spoustu možností. Hlavně je ale průkopníkem onoho „swipe-typing“. To znamená psaní gesty. Dokonce se díky tomu aplikace umístila v Guinessově knize rekordů za nejrychlejší psaní. Dále je to možnost text třeba diktovat a nechybí ani jiná barevná témata.

Swiftkey

Patří mezi nejoblíbenější stažitelné klávesnice vůbec. Má spoustu užitečných funkcí, jako je autokorekce, nabízení slov a velká databáze emotikonů. Další předností je také rychlé psaní gesty. Také nechybí podpora různých témat.

Fleksy

Fleksy

Autoři této klávesnice samozřejmě také tvrdí, že mají tu nejrychlejší na trhu. Pokud budete psát v angličtině, tak vám může přijít vhod možnost nápovědy synonym, které následně vybíráte jednoduchým gestem. Zajímavý je určitě jednoduchý vzhled i spousta barevných variací.

PopKey

Tato aplikace je skutečný úlet. Baví vás v diskuzích odpovídat formou krátkých animovaných gifů? Na iOS 8 si pro to můžete stáhnout zvláštní klávesnici, která jich je plná. Možná tak zjistíte, že animace vydá za tisíc slov.

Minuum

Toto je asi nejmenší klávesnice, kterou jste kdy viděli. Na první pohled se může zdát nepoužitelná, ale reakce uživatelů na Androidu dávají znát, že to přeci jen půjde. A někteří nešetří superlativy. Minimálně za tu možnost prodloužit si zobrazovací plochu to stojí.

A to samozřejmě není vše. Dostupných klávesnic bude samozřejmě řada a další budou ještě přibývat. Spousta z nich nabídne velmi podobné funkce a rozhodovat tak budou detaily.

Diskuze ke článku
Hmm
No pokiaľ viem tak na Vašom servery ste sami vytratili ten rekord a to zo zariadením BlackBerry.... chvastal sa tým MS že má najrýchlejšiu swipe klávesnicu no BlackBerry ho v rýchlosti písania predbehol a myslím že chlapík na videu zo swipe klávesnicou ten text písal pred tým asi milión krát.... teda určite viac ako ten čo to skúšal na BlackBerry..
Superman
Oplati sa kupit iPhone 5C ?
Dominik Pilař
Dominik Pilař
Ty klávesnice vypadají všechny velice dobře, ale myslím si že zůstanu u klasické iOS nejvíc se mi k tomu designově hodí i když samozřejmě pár druhý zkusím abych dokázal objektivně posoudit
JacoBee
A CZ některá z nich má? :)
IMHO jediná věc která nás zajímá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze