Pondělní GadgetMix: vařič, který vám dobije i mobil a uvaří

2

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Tentokrát vám v našem seriálu ukážeme praktický vařič, se kterým si při táboření dobijete i mobil, nebo pouzdro na iPhone ve tvaru revolveru.

Nabíječka mobilů pro každého trampa

Moderní člověk a zejména pak geek se bez svých elektronických hraček neobejde ani, když se dostane do přírody. Elektrické zásuvky na stromech nerostou a tak se musíte při stanování porozhlédnout po jiném zdroji elektřiny.

Elegantním a zároveň ekologickým řešením, za které by vás jistě pochválili i pravověrní trempové, je vařič BioLite CampStove, který používá termoelektrický generátor k přeměně tepla z ohně na elektrickou energii. Část elektřiny je přes microUSB konektor použita k nabíjení a část pohání zabudovaný ventilátor, který dále rozdmýchává oheň. Co se se týče paliva, tak je zcela nenáročný. Postačí mu i pár klacíků či šišek k tomu, aby za 4,5 minuty přivedl litr vody k varu, a za 20 minut nabije iPhone 4S na 60 minut hovoru.

Pokud si za 59,95 dolarů (1174 Kč) k němu přikoupíte přenosný gril, tak si při tom dobíjení můžete ugrilovat i něco dobrého na zub. Vařič je přitom docela kompaktní. Ve složeném stavu měří na výšku necelých 21 centimetrů a na šířku 12,7 centimetrů. Váží 935 gramů.

Telefon vám přidrží šílená kočička

Při pohledu na necelých šest centimetrů vysokou plastovou kočičku s šíleným výrazem ve tváři a přísavkou na hrudníku si možná pomyslíte, že se se ten svět zbláznil. Omyl! Cat Scratching Post Phone Stand je japonský stojánek na mobilní telefon, který, jak již jeho název napovídá, má podobu škrábající kočičky. O Japoncích je ostatně známo, že si potrpí na z evropského pohledu značně ujeté gadgety a příslušenství mobilním telefonům. Věnovali jsme jim také ostatně celý jeden díl našeho seriálu o gadgetech.

Stojánek je k dostání v japonském internetovém obchodě A Muzu a k dispozici je hned šest různých koček. Jedinou nevýhodou je, že se prodává pouze v baleních po 50 kusech. Museli byste tak sehnat dalších 49 milovníků koček.

  • Kde koupit: a-muzu.com
  • Za kolik: 10 000 jenů (2000 Kč) za 50 kusů

Nafukovací křesílko plné hudby

Chcete si užít hudby nebo sytosti a překáží vám bedýnky reproduktorů? Zkuste nafukovací křeslo iMusic. Reproduktory jsou zabudované přímo v něm, takže si můžete v pohodlí lenošit a přitom si vychutnávat svou oblíbenou hudbu nebo film z mobilního telefonu nebo přehrávače, který jednoduše připojíte přes 3,5 mm jack.

S křeslem se jednoduše manipuluje, když ho nepotřebujete, tak ho snad vyfouknete a strčíte do skříně. Je ideální nejen do pokoje, ale využijete ho i na chatě či chalupě, či kdekoli kde ho snadno nafouknete pomocí přiložené pumpy. Jen si musíte dát pozor na ostré předměty a také s ním nechodit na přímé slunce a do bazénu.

iPhone 5 jako pořádný kvér

Pokud by byla soutěž o nejdivnější pouzdro pro iPhone, pak by se Pistol Style Protective Plastic Case for iPhone 5 jistě zařadilo mezi první. Představte si mohutný revolver, který má místo bubínku hlavně obdélníkový úchyt pro telefon s výřezem pro displej a tlačítko a otvory pro mikrofon. I s nasazeným pouzdrem tak můžete svůj iPhone 5 normálně používat. Na ulici však vzbudíte jistě velké pozdvižení. Brát si ho do letadla nebo kamkoli, kde je dbáno na zvýšenou bezpečnost, bychom vám rozhodně nedoporučovali. Ochranka by totiž nemusela mít smysl pro humor.

Rozměry pouzdra jsou 17,5 x 14,5 x 2,5 centimetrů, takže se nejedná o žádného drobečka a do kapsy se vám s ním iPhone rozhodně nevejde. Nezbude vám tedy nic jiného než ho nosit zavěšený proklatě nízko u pasu. Protože je však celý z plastu a váží pouhých 94 gramů, tak se nemusíte bát, že by se vám pronesl.

  • Kde koupit: dx.com
  • Za kolik: $16,20 (317 Kč)

Dívčí deníček pro 21. století

"Milý deníčku…" Řada malých holčiček i odrostlejších dívek si píše svůj tajný deníček, do kterého svěřují své tajné myšlenky, a jejich mladší bratři rádi po jejich deníčcích pátrají, aby si jej mohli přečíst. Přestože papírový deník má stále své kouzlo, i sem proniká moderní technika a deníčky se digitalizují.

Pokud máte doma takovou "malou slečnu", co si píše svůj deníček na iPadu, tak jistě ocení iHeart Locket. Nejedná se přitom o klíč k něčímu srdci, ale odemyká aplikaci Diary iheart Locket, kde si takový deníček může vést.

Klíč má podobu medailonku na krk v podobě srdíčka, na kterém jsou ovládací tlačítka. V deníčku si může nejen psát, ale i kreslit, přidávat fotky, nebo hlasové poznámky. Fotografie z deníčku je přitom možné vytisknout ve formátu, který přesně pasuje do rámečku na náhrdelníku.

  • Kde koupit: dano2.com
  • Za kolik: $24,99 (490 Kč)

Zdroje: biolitestove.com, a-muzu.com, megadarky.cz, dx.com, dano2.com

Diskuze ke článku
Vyko
Tak ten vařič mě velice zaujal. K dobíjení mobilu v přírodě jsem si chtěl pořídit Power Monkey Extreme, ale tohle je zajímavá věc. Paliva jako klacíky a šišky zní velice úsporně, jinak totiž s sebou musím táhat propan butanové bomby (nejde ani o velikost nebo váhu, jsou extrémně lehké a docela malé) a ty pořád dokola dokupovat. Ale ještě se o tom rači počtu něco víc :)
Lenny
Jakékoli příslušenství k mobilu – kryty, pouzdra, baterie, nabíječky – najdu přesně podle konkrétního modelu na http://mobily.hyperzbozi.cz! Vyzkoušejte!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze