Podle analytika budou všechny tři iPhony představené v roce 2020 umět 5G

aktualizováno
21
Podle analytika budou všechny tři iPhony představené v roce 2020 umět 5G
Fotografie: Ifixit
  • Všechny modely budou mít OLED obrazovku
  • Všechny tři přístroje nabídnou 5G
  • Apple nejspíše použije řešení od Qualcommu, svoji výrobu od Intelu nedokáže rozjet tak rychle

Aktualizováno 29. 7. 2019

Analytik Ming-Chi Kuo má pověst toho nejpřesnějšího prognostika, co se produktů Apple týče. Nyní zpřesnil svoji předpověď týkající se trojice iPhonů, které Apple představí příští rok. Zatímco podle jeho nedávné předpovědi, která se věnovala displejům a jejich velikostem (viz níže), měly mít tuto funkcionalitu pouze dva dražší modely, nyní to mají být všechny tři.

Jeho zprávu zveřejnil macrumors.com, a to včetně důvodů, proč se tak stane.

  1. Aktuální akvizice personálu a výrobních kapacit Intelu ukazuje, že Apple to s 5G myslí váže a bude se snažit vynaloženou miliardu dolarů náležitě zužitkovat.
  2. Očekává se silný tlak ze strany čínských výrobců, kteří budou 5G tlačit i do střední třídy. Nejlevnější iPhone pouze s LTE by tak měl ztíženou pozici.
  3. Z 5G by měl těžit celý ekosystém Applu, který tak bude moci přinést ještě lepší propojení jednotlivých zařízení.

Původní obsah z 18. 6. 2019

Analytik Ming-Chi Kuo má v oblasti předpovědí vývoje elektroniky značné zkušenosti a s 9to5mac.com se podělil o svoji předpověď na letošní podzim, tedy co se nových iPhonů pro rok 2020 týče. Podle něj by všechny tři měly mít OLED displej. Dva prémiové modely přijdou s úhlopříčkami 5,4 a 6,7 palce a podporou sítí 5G. Nejlevnější z trojice pak bude mít pouze LTE a displej s úhlopříčkou 6,1 palce.

iPhone X vs iPhone Xs

Podle jeho informací je také velice pravděpodobné, že pro 5G použije Apple čipy a modemy od Qualcommu, protože ty vlastní si začne vyrábět až v roce 2022. Znamená to, že letošní iPhony s pořadovým číslem XI budou patřit spíše k drobným vylepšením, které se od předchozí generace příliš neliší.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
To je dobře, že Apple nabízí až prověřené technologie pro maximální uživatelský komfort. Ne jak ti Korejci: rychle rychle a pak bum! 5G nedává v tomto okamžiku smysl.
Blue Sun
Blue Sun
Až 2020? Dřív to od Huawei nestihnou okopírovat?
conscience
Hmm, a není to v Česku pro několik příštích let úplně jedno?
osn
Dnes je 5g na nic.

Ale vzhledem k tomu, jak dlouho se používají staré iPhone... Za pár let to bude současné kupce mrzet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze