iPhony XI mají nově podporovat duální audio připojení skrze Bluetooth

6× aktualizováno
iPhony XI mají nově podporovat duální audio připojení skrze Bluetooth
  • Na základě prvních prototypů vznikly rendery zadní strany
  • Řešení trojitého fotoaparátu vypadá velmi netradičně
  • Zarazí především celkově velmi vystouplý modul
  • Spekulace tak zmiňují možnost nahrazení Lightning konektoru USB-C

Aktualizováno 28. 5. 2019

Podle důvěryhodného zdroje japonského deníku macotakara.jp mají nové iPhony XI podporovat duální Bluetooth audio. Pokud se tak stane, budou moci dva uživatelé poslouchat stejnou hudbu z jednoho iPhonu například skrze bezdrátová sluchátka AirPods. Funkce je v současnosti k dispozici již na některých Android smartphonech, u iPhonů by však šlo o novinku.

Aktualizováno 25. 5. 2019

I když je představení nových iPhonů vzdáleno ještě dlouhé měsíce, už nyní si můžeme udělat poměrně jasnou představu o jejich vzhledu a schopnostech. Poslední únik zprostředkoval kanál EverythingApple a kromě samotného přístroje k němu přidal i něco z plánovaných funkcionalit iOS s číslem 13.

Nové iPhony se rozhodně zmenšovat nebudou, nejkompaktnější model bude mít úhlopříčku 5,8 palce, ten největší se zataví až na 6,5 palcích. U všech najdeme charakteristický výřez. Zde ukrytá technologie Face ID dostane vylepšení. Bude prý lépe odemykat i při nezvyklých úhlech a vzdálenostech.

Co se vzhledu a použitých materiálů týče, prim bude hrát matné sklo a ocelový rám. Stereo reproduktory nebudou chybět a rovněž budou vylepšené. Na zadní straně je jasné, že dostaneme hned trojici fotoaparátů: běžný, širokoúhlý a s přiblížením. Zatím se však neví, jestli některé z nich budou mít i optickou stabilizaci.

Mezi softwarové novinky, které přijdou společně s iOS 13, můžeme počítat tmavý mód (jak systém, tak aplikace), který ale nebude používat černou, nýbrž tmavě šedou. Systém by měl také lépe sledovat uživatelské zvyky a přednačítat aplikace do paměti ještě před tím, než se pro ně člověk rozhodne.

Aktualizováno 26. 4. 2019

CashKaro.com ve spolupráci s OnLeaks přinesli exkluzivní rendery chystaného iPhonu XI. Již předchozí informace poukazovaly na přítomnost trojice fotoaparátů na zadní straně a podle nejčerstvějších informací by tomu tak opravdu mohlo být.

Ať už se vám atypické rozložení senzorů líbí, nebo ne, šance, že se s ním setkáme u finálního produktu se zvyšuje. Telefon zůstane z přední strany věrný designu, na který jsme zvyklí od dob iPhonu Xs – displej by měl mít uhlopříčku 5,8 palce s rovnoměrně širokými rámečky a klasickým výřezem. Rozměry by se pak měly zastavit na 143,9 × 71,4 × 7,8 milimetrech. Tloušťka zařízení včetně vystouplého modulu fotoaparátů má činit 9 milimetrů. Zajímavostí také je, že by měla být zadní strana tvořena jedním kusem skla, které bude zakrývat rovněž výstupek s fotoaparáty. Z renderů se navíc zdá, že se i u „Jedenáctky“ bohužel setkáme s Lightning konektorem, nikoliv slibovaným USB-C.

Aktualizováno 16. 1. 2019

Podoba letošních iPhonů se stala obdobně, jako je tomu každý rok, námětem mnoha spekulací již několik měsíců před představením. Na nejnovějších renderech možné podoby nových iPhonů můžeme spatřit značně zmenšený výřez, kterého má být dosaženo díky umístění telefonního sluchátka na horní stranu. Spekuluje se také dokonce o osazení důležitých senzorů pro Face ID přímo pod OLED displej, čímž by došlo k další úspoře místa a tedy i zmenšení „notche“. Zařízení na obrázcích má zároveň mírně tenčí rámečky, přestože to na první pohled možná není příliš patrné.

Možná podoba iPhonu XI

Větších rozdílů se však dočkáme ve chvíli, kdy možnou podobu nového iPhone otočíme zády k nám. Místo čtverce s trojúhelníkovým rozmístěním kamer zde najdeme horizontálně uložený ovál s fotoaparáty. Kamery jsou vycentrovány a tak trochu připomínají LG V40 ThinQ, které jsme pro vás vyzkoušeli na veletrhu CES v Las Vegas. Uvnitř ostrůvku s kamerami si můžeme rovněž všimnout přisvětlovacího LED kruhu, který obklopuje jednu ze tří kamer. Tvůrce renderů rovněž potvrdil, že v této fázi má model stále Lightning port namísto USB-C konektoru, který se naštěstí objevil alespoň u nejnovějších iPadů.

Podle dostupných informací se zdá, že tedy existují alespoň dva návrhy, co se designu kamery týče. Je tedy možné, že se dočkáme velmi podobného vzhledu u všech nových iPhonů XI, nemůžeme však vyloučit ani možnost, že se bude nástupce iPhonu Xr výrazněji lišit od pokračovatelů iPhonů Xs (Max) a bude mít například jiné rozvržení fotoaparátu.

Aktualizováno 15. 1. 2019

Letošní veletrh CES 2019 přinesl nejen aktuální novinky, ale také spekulace o budoucích zařízeních. Přítomní dodavatelé například prozradili, že je ve hře náhrada konektoru Lightning u iPhonů za USB-C. Nešlo by o nijak překvapující krok, neboť jej Apple loni udělal už u iPadů. Prozatím však stále nejde o potvrzenou skutečnost. Přiznejme si však, že by sjednocení konektorů na všech telefonech přineslo koncovým uživatelům jen užitek.

Aktualizováno 13. 1. 2019

Olej do diskuzí o tom, zda budou mít letošní iPhony fotoaparát o třech senzorech „přilil“ deník Wall Street Journal. Podle všech informací mu důvěryhodné zdroje potvrdily, že nové iPhony „Jedenáct“ doopravdy budou mít o jeden fotoaparát na zadní straně navíc. Nástupce iPhonu Xs (Max) by se tak měl dočkat hned trojice senzorů, zatímco cenově dostupnější iPhone Xr se může těšit na duální snímač. Nejlevnější z iPhonů by si měl zároveň uchovat svůj kvalitativně horší Liquid Retina LCD displej a k přechodu čistě na OLED displeje by mělo dojít až v roce 2020. Velmi pravděpodobně se tak u nových iPhonů dočkáme ultraširokoúhlé kamery, ale třeba také populárního nočního režimu.

Původní informace z 7. 1. 2019

Na nové iPhony si ještě počkáme, a to velmi pravděpodobně opět do září. Na jejich vývoji však Apple samozřejmě již pracuje. Aktuálně se na internetu objevily rendery založené na EVT návrzích. Jde o tu část vývoje, kdy výrobce testuje různé vzhledy. Klíčové prvky, jako je například počet fotoaparátů, by se však měnit neměly. Z toho lze usuzovat, že Apple na další generaci iPhonu nasadí trojitý zadní fotoaparát. Jeho řešení však alespoň na tomto vývojovém prototypu vypadá přinejmenším kontroverzně.

V prvé řadě modul tří fotoaparátů vystupuje nad okolní povrch. Nevypadá to dobře a rozhodně to není praktické. Dále zaujme i netradiční řešení uspořádání fotoaparátů a přisvětlovací diody. V jednoduchosti lze říci, že jednotlivé otvory jsou uspořádány na přeskáčku. Je však možné, že za uspořádáním stojí nějaké technické řešení, díky kterému budou jednotlivé fotoaparáty například lépe kombinovat světlo či data o vzdálenosti jednotlivých objektů scény.

Diskuze ke článku
Marduch
Fuj, toto ani nahodou.
Ondra
Ale jo, proc ne :D :D :D
Pokud se to ukaze jako pravda, tak treba jen chteji prubnout, co vsechno jim lidi jeste sezerou...
Anonym
A vy tomu fakt věříte? ????
Porydge
Senzory +1 —> Aktuální cena x2

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze