Platební služba Mobito proniká do plateb za spolujízdu autem

1

Společnost MOPET CZ nabídla využití platební metody Mobito řidičům a spolujezdcům portálu Jizdomat.cz. Více než 60 000 uživatelů se tak může nově za spolujízdu vyrovnat přímo ze svého mobilu. Tento způsob platby mezi lidmi přináší do nejstaršího platebního vztahu hotovostí jednu zásadní výhodu – pohodlí.

Mobito logo

Jízdomat je největší český portál na zprostředkování spolujízdy autem v Česku. Desítky tisíc řidičů a spolujezdců sdílí náklady na cestování a domlouvají se na společných cestách. Spolujízda je novým trendem v oblasti cestování a uživatelům nabízí úsporu až poloviny nákladů na jednu cestu oproti prostředkům veřejné dopravy. Obsazování maximální kapacity automobilu samozřejmě také přispívá k ochraně životního prostředí.

„Uživatelům spolujízdy se snažíme její průběh co nejvíce zpříjemňovat a ulehčovat. Díky využití aplikace Mobito nebudou muset spolujezdci předem počítat s přesnou částkou, kterou mají zaplatit. Pohodlné přepošlou peníze řidiče přímo v autě,“ vysvětlila zavedení platby přes mobilní telefon mluvčí Jízdomatu Martina Čmielová.

Mobito + Jizdomat.cz

Výhodou služby Mobito při platbě za spolujízdu nebo jakoukoliv jinou službu či produkt mezi běžnými lidmi je pohodlnost a rychlost. Jedná se o platbu, která je v Mobitu zcela zdarma. V případě Jízdomatu zaplatíte Mobitem na místě, v cílové destinaci. Nemusíte řešit, jestli máte přesnou sumu v peněžence, ani to, jestli má řidič drobné na vydání. Jednoduše pošlete Mobitem požadovanou částku na telefonní číslo řidiče, který je o přijetí částky okamžitě informován. Obdobným způsobem lze zaplatit za nákup dětského kočárku na Mimibazaru anebo za zánovní telefon na Bazoš.cz. V principu postačuje, aby měl Mobito aktivní pouze kupující.

TIP! Mobito: nová služba pro mobilní platby dostupná všem

Do budoucna se počítá s možností hlubší integrace do stránek Jízdomatu. Uživatelé by si tak již ve svém profilu mohli uvést připravenost platit anebo přijímat platby Mobitem. Řidiči by si například mohli také vyžádat zaplacení drobné zálohy předem, čím by snížili riziko neseriózního zájemce o spolujízdu.

Více informací je dostupných na www.mobitoplatito.cz/jizdomat nebo www.jizdomat.cz/mobito