Plány Microsoftu: Telefony HTC s Androidem i Windows Phone

51

Microsoft stále hledá možnosti, jak více prosadit svůj operační systém Windows Phone, který ani po třech letech existence zdaleka nedokáže konkurovat dvojici Android a iOS. Tentokrát možná osloví se zajímavým plánem HTC.

Spekuluje se, že již nyní probíhají vzájemné rozhovory mezi HTC a Microsoftem. Proslýchá se totiž, že ačkoliv se HTC za poslední roky poměrně dost angažovalo na poli mobilních telefonů s Windows Phone, tak aktuálně žádný další model neplánuje. To se samozřejmě Microsoftu příliš nehodí. Motivaci HTC nepřidala ani koupě mobilní divize Nokie Microsoftem, protože Nokia drží 90% podíl telefonů s Windows Phone.

Posledními HTC s Windows Phone 8 jsou loňské modely 8X a 8S

Změnit postoj HTC se Microsoft údajně pokusí tím, že by chtěl, aby v telefonech HTC běžely oba systémy najednou. Tedy jak Android, tak Windows Phone 8. Před zapnutím by si jen uživatel vybral, jaký systém se má spustit. Podobné řešení jsme již viděli u některých tabletů. Samotný Microsoft by byl ochotný HTC odpustit i licenční poplatky za svůj systém, pokud by na tuto nabídku kývlo.

V budoucnu by se Windows Phone 8 mohl objevit po boku Androidu. Třeba na modelu One

Lidé, kteří by zakoupili HTC s Androidem by nenásilnou formou mohli vyzkoušet také operační systém Windows Phone 8, čímž by mu mohli přijít na chuť a svůj další telefon vybírat třeba jen s tímto systémem. Alespoň tak by si to Microsoft představoval. Vše je však prozatím nepotvrzené. Jak by se vám takové telefony, kde byste si mohli zvolit operační systém, líbili?

Zdroje: gsmarena.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
petrb
Stejne nechapu, proc lidi napric ruznymi OS do sebe tak siji... Dle meho, je to o tom, aby si kazdy pouzival, co se mu libi, co mu vyhovuje a neni duvod, pokud mam jiny nazor, do druhych vandrovat... Lidi podme se mit raadi :D
sy35
Tak když je to formou ankety, má odpověď zní: nezájem, android není alternativa k WP a nemám potřebu si androidem plevelit telefon.
Tomáš
Android nikdy, to raději pevnou linku.
karolko
Tym by si MS len fiktivne vylepsoval predaje, kedze vacsina ludi by WP spustila len raz na vyskusanie. Ale podla toho to vyzera ze MS si neni velmi isty ze mu nakup Nokie pomoze k rychlejsiemu rozsireniu WP, ked uvazuje o takychto nestandardnych krokoch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze