Pátý Apple iPad bude mít zřejmě až 128GB paměti

1

Od iPadu čtvrté generace uplynulo sotva pár měsíců a už se spekuluje o pravděpodobné další generaci. Ta by měla přinést změnu designu a po delší době nárůst interního úložiště.

Na podzim Apple představil iPad mini a rovnou taky čtvrtou generaci velkého iPadu. Malý iPad zaujal nejen svými rozměry, ale také designem. A právě design malého iPadu zřejmě Apple použije i do budoucí páté generace velkého iPadu.

Apple iPad 4. genearce

Kromě toho se také spekuluje o tom, že by měl Apple přinést více úložného prostoru. Pro přesnost uvedu, že aktuálně Apple nabízí 16GB, 32GB a 64GB variantu iPadu. Stále platí, a je jedno zda jde o tablety nebo mobilní telefony, že 64 GB je nadstandard, za který je nutné si většinou hodně připlácet. Jen pro připomenutí uvedu, že 64GB varianta iPadu stojí 17 334 Kč, respektive 20 560 Kč za variantu s podporou 3G.

Čtěte také: Recenze Apple iPad 4 – Pro zaryté fanoušky

Zřejmě se však již brzy dočkáme iPadu s úložným prostorem 128 GB. Ukazuje na to uniklá tabulka s kódovými názvy, ve kterých se nově objevuje slůvko „Ultimate“, které značí něco navíc. Oním navíc by právě mohla být větší paměť. Není jasné, zda se 128GB varianty dočkáme ještě u současné čtvrté generace, nebo na ni dojde až u pátého iPadu. S jistotou však můžeme říci, že dvojnásobný úložný prostor iPad prodraží. Minimálně o dva tisíce korun, což je aktuálně rozdíl mezi jednotlivými paměťovými verzemi.

Zdroje: 9to5mac.com, tablet-news.com