Parallels Desktop aktualizován: Windows na Macu o něco lépe

1

Společnost Parallels nově zařadila do prodeje novou verzi Parallels Dekstop. Jedná se o populární aplikaci ke spuštění operačního systému Windows přímo za chodu OS X. Parallels Dekstop 10 sebou nese mnohá vylepšení, pojďme se na ně společně podívat a posoudit, zda je aktualizace z předchozí verze skutečně nezbytná.

Nová verze Parallels Dekstop přichází s podporou pro Mac s OS X Yosemite. Pokud se na OS X Yosemite chystáte a Parallels Dekstop využíváte, aktualizaci se nevyhnete. Nejedná se však o jediné zásadní vylepšení. Parallels Dekstop 10 nabízí o 48 % rychlejší otevření kancelářských aplikací a až o 30 % delší výdrž na baterii. Právě virtualizace Windows má na výdrž výrazný dopad, který nepřehlédne žádný uživatel.

Parallels Dekstop 10 nabízí lepší integraci OS X do Windows. I z Windows tak bude možné využívat novou funkci volání z iPhonu (Handsoff). Nezapomnělo se ani na iCloud nebo iPhoto. Z Windows lze nově sdílet obsah přes účty nastavené v Macu, může se jednat o Facebook, Twitter, Vimeo a Flick. Přímo z Windows také můžete odeslat soubor mailem, Airdropem nebo pomocí iMessages. Zapomenout nesmíme ani na funkci drag and drop umožňující snadno přetahovat soubory mezi jednotlivými operačními systémy. Uživatelé si také jedním kliknutí nastaví výkon Windows, stačí zvolit využití – kancelářská práce, hraní her, práce s grafikou nebo programování. Vylepšen byl i režim Koherence a mnohé další.

Parallels Dekstop 10 je k dispozici za 49,99 dolarů od včerejšího dne, ale pouze jako upgrade z Parallels Dekstop 8 a 9. Za standardní cenu 79,99 dolarů bude možné Parallels Dekstop 10 zakoupit 26. srpna. Studenti mohou získat nejnovější verzi Parallels také od 26. srpna, ale za 39,99 dolarů. Uživatelé, kteří si zakoupili Parallels Desktop 9 v srpnu, získají aktualizaci na Parallels Desktop 10 zdarma.

Zdroje: parallels.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
silverlaine
Už se na ní těším, teď mám s parallels výdrž asi 5 hodin, což také není málo oproti 7 hodinám podobné čínnosti jen v OSX. Uvítal bych ale trochu lepší grafický výkon, takhle když chci hrát něco náročnějšího musím to spouštět přes bootcamp.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze