Outdoorový Sony Ericsson Xperia Active oficiálně v prodeji

1

Do oficiální tuzemské distribuce se právě v těchto dnech dostává očekávaná Xperia active, odolný Android smartphone od Sony Ericssonu. Podívejte se v jakých barevných variantách a za jakou cenu jej nyní oficiálně seženete.

Na český trh oficiálně vstupuje první odolný smartphone švédsko-japonského výrobce Sony Ericsson, model s příznačným názvem Xperia active. Pojďme si jej pro ty méně znalejší čtenáře krátce přiblížit. Telefon nabídne displej s rozlišení HVGA (320×480 pixelů) a úhlopříčkou rovné 3 palce. Běží v něm poměrně svižný jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 1 GHz, kterému pro bezproblémový chod přístroje napomáhá ještě 512 MB RAM. Dál můžeme ještě zmínit třeba 5 megapixelový fotoaparát s autofocusem, operační systém Android verze 2.3.4 a přítomnost aplikací pro aktivní život jako je třeba ANT+ pro měření vaší tepové frekvence. Více informací o Xperii active se dočtete v tabulce technických specifikací na konci tohoto článku nebo v našem podrobném preview.

Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Sony Ericsson Xperia active: Android se naučil plavat

Sony Ericsson Xperia active - oficiální fotografie

Čtěte také - Je Sony Ericsson Xperia active opravdu vodotěsný mobil? (video)

České zastoupení výrobce začíná Xperii active na našem trhu prodávat celkem ve dvou barevných variantách. Mluvíme tu o variantě Black White (černo-bílá) a Black Orange (černo-oranžová). Cena byla pro začátek nastavena na 7 750 korun, což je podle nás mírně nadsazená hodnota. Na druhou stranu ovšem telefon ve své kategorii prakticky nezná konkurenci, a cestu k širokému spektru zákazníků si určitě najít může. Jestli k tomu má předpoklady z hlediska kvality zpracování hardwaru i softwaru se dozvíte, jakmile se nám telefon dostane do redakce a důkladně ho otestujeme.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia active

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 55 × 16,5 mm, 110,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz

Diskuze ke článku
Pepa
Ale jo, cena za tuhle odolnou Mini je vcelku opravnena, ale zase bude na x-store o nejakych 3-4 sta levneji, tak uvidime. Porad nechapu myslenku oficialniho shopu, kdyz to provozuje jedna firma, ale vse je tam drazsi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze