Je Sony Ericsson Xperia active opravdu vodotěsný mobil? (video)

1

Podívejte se na zajímavé testovací video, ve kterém je ozkoušena schopnost těsnit vodu u nedávno představeného outdoorového smartphonu Sony Ericsson Xperia active.

Kolegové ze zahraničního serveru se-first.com mají vždy vůbec jako první médium možnost otestovat ty nejnovější kousky ze stáje švédsko-japonského Sony Ericssonu. Nedávno se jim dostala do rukou Xperia active, outdoorový telefon pro náročnější uživatele, kteří jsou neustále v pohybu, a telefonu tak hrozí zvýšené riziko "úrazu". Telefon nedisponuje tou nejvyšší specifikací jako například přístroje značky Sonim. I přesto je podle vyjádření výrobce odolná vůči nárazům, prachu a vodě.

Sony Ericsson Xperia active - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Sony Ericsson Xperia active: Android se naučil plavat

Právě na poslední jmenovanou odolnost se naši kolegové zaměřily. Podle výrobce Xperia active bez poškození teoreticky zvládne 30 minut pod vodou do hloubky až 1 metr. V níže přiloženém videu je i malé okénko, ve kterém je umístěn záznam z hlavní kamery telefonu. Jak celý test dopadl se dozvíte po spuštění zmiňovaného videa, což pro lepší kvalitu doporučujeme v HD (720p) rozlišení. Pokud vás zajímá více informací o Xperii active, tak určitě nepřehlédněte naše podrobné preview.

Video

Technické parametry Sony Ericsson Xperia active

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 55 × 16,5 mm, 110,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Zdroje: se-first.com

Diskuze ke článku
Jura
Pěkný telefon. Škoda, že má na Android tak slabou baterii. Pro outdoorový telefon Android určitě není vítězství, ovšem prohra také ne. Lidé co si takové telefony pořizují, většinou požadují dlouhou výdrž. A to asi tento telefon splňovat moc nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze