Operátor U:fon bude prodán, koupí jej Air Telecom

8

Je definitivně rozhodnuto. Společnost MobilKom, která u nás provozuje operátora U:fon, bude odkoupena společností Air Telecom, která při výběrovém řízení podala vyšší nabídku, než další zájemce Ultranet. Původní nabídky se pohybovaly kolem 20 milionů Kč.

Operátor U:fon spustil svou CDMA síť 14. května 2007 a začal nabízet hlasové a internetové služby. Ani po pěti letech však nedosáhl výraznějšího úspěchu a v posledních letech mu navíc klesá počet zákazníků. Aktuálně poskytuje služby zhruba 114 000 zákazníků, což je o 10 000 méně, než měl na začátku letošního roku. Právě letos se v souvislosti s U:fonem objevily informace o velkých problémech, které nyní vyústily v prodej.

Prodejem má MobilKom dostát vysokým závazkům z minulosti a dál pokračovat v nabídce služeb. Celkové závazky byly přes dvě miliardy Kč, největší představoval úvěr od China Development Bank. Věřitelé přitom při rozhodování o prodeji kladli důraz na výši prodejní ceny, ale také na zachování provozu U:fona.

Air – Telecom, která MobilKom koupí, je dceřiná firma společnosti N&F Marketing Group, která zvítězila ve výběrovém řízení uspořádaném insolvenčním správcem. N&F Marketing Group se mimo jiné zabývá přímým prodejem prostřednictvím obchodních zástupců a cíleným marketingem. Jedním z jejích zákazníků byl právě U:fon. Služby poskytovala i Telefónice, T-Mobilu, Kooperativě nebo České spořitelně. O koupi se zajímala ještě společnost Ultranet. Zájem ale projevila až po skončení tendru.

Zdroje: financninoviny.cz

Diskuze ke článku
Velda
Tak a AirMobile si značně ulehčí budování infrastruktury. CDMA rádiovysilače mu budou sice k ničemu, ale bude mít teď spoustu sloupů, které taky nestojí málo ;-). A vzhledem k tomu, že značná, minimálně pětina vysílačů U-Fona v současnosti neběží... :-)
Taky získá nějaký optikábly a nějaké ty ústředny a datové centra. :-)
Určitě se to může hodit – Air Telecom nebude muset začínat úplně od začátku a možná díky tomu začně fungovat i dřív. :-)
Tomas
Paráda s frekvenci 430 splní požadavek na pokrytí internetem a navíc mu to pomůže síť doplnit přes 430 mhz i do míst kde jinak není pevný internet . Celkem za 30 dnů má celou republiku v cajku. Ten Kelner je proste nejlepší pračka na planetě co se týče praní peněz ODS z privatizace .
Karminka
Dalsi, kdo ma problemy s ocima.
;)
.
Air Telekom nemá s PPF a Kelnerem nic společného. To je projekt firmy N&F Marketing.

Jedna věc je že nabídli nejvyšší cenu, druhá věc je zda zaplatí. Tendel výběr proběhl již v srpnu, tehdy také "vyhráli", ale jaksi nezaplatili a začali požadovat slevu (z 25 na 14 mio.), pak přišel jiný zájemce a pak najednou zaplatiti chtěli, situace se znepřehlednila a tak raději insolvěnční správkyně vyhlásila výběr kupce nanovo ve zrychleném režimu. Kdo nevěří, ať nahlédne do insolvenčního restříku (justice.cz) Uvidíme, za se pánům z N&F povede napodruhé zaplatit :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze