Operační systém Android využívá 1,4 miliardy uživatelů

11

Na dnešní tiskové konferenci, na které Google odhalil dva nové referenční smartphony, tablet nebo Chromecasty, prozradil také trochu statistických údajů. Operační systém Android je aktuálně bezesporu nejrozšířenější, přesto ovšem překvapí, že jeho služeb už využívá více než 1,4 miliardy uživatelů po celém světě. A to už je velmi slušný počet.

Loňský rok Google oznámil, že počet uživatelů operačního systému Android přesáhl metu 1 miliardy. Nyní se dozvídáme, že Android se rozrostl ještě více. Aktuálně totiž služby systému využívá více než 1,4 miliardy uživatelů po celém světě. Obchod Play aktivně využívá více než miliarda lidí. E-mailová služba Gmail zaostává jen minimálně, hostí totiž 900 milionů aktivních uživatelů. Počet stažení této aplikace však již dávno překonal metu 1 miliardy.

TIP: Google Nexus 6P oficiálně: špičkový obr od Huawei

TIP: Google Nexus 5X: ten menší má čtečku a míří vysoko

TIP: Google Pixel C: Surface a iPad Pro mají třetího do party

Android Marshmallow
Aktuální novinkou je Android 6.0 Marshmallow

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
ANO
Bohužel.
Michal
Bleeh, takovýho šmírujícího balastu, fuj tajbl...
TJ
Toľko stratených duší...
Lukáš Vála Neumann
Já ho mám jako z nouze cnost..a zvykl jsem si.. Wp miluju pořád ale zatím nenabízí to co bych potřeboval. IOS.. kolem 20tis za hliník z kterého se se dělají nejlevnější šroubky v nábytku z IKEI rozlišení jako 3 roky stará Lumie baterka ba půl dne.. No nevím no

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze