OnePlus 2: první dojmy z čínského dravce

5

Do redakce nám dorazil „druhý zabiják vlajkových lodí“. OnePlus 2 má vlastnosti špičkového zařízení od výkonu až po konstrukci a snaží se tak zaběhlým výrobcům nasadit brouka do hlavy už podruhé. Tentokrát je strategie ještě agresivnější a OnePlus 2 je pro ostatní výrobce trnem v oku. My vám přinášíme naše první dojmy.

Oficiální snímky

Za zapůjčení telefonu děkujeme e-shopu www.levnesmartphony.cz, kde můžete OnePlus 2 také zakoupit.

Telefon se nesnaží zaujmout vzhledem, a jedná se tak o další „černou placku“, která ale zarazí uživatele svou hmotností 175 gramů. Na přední straně je 5,5palcový FullHD displej, který kryje odolné sklo a rám telefonu je vyroben z kovu. Pod displejem jsou přítomna tři senzorová tlačítka. Prostřední, které vypadá, že půjde stisknout, mate svým vzhledem, a je také pouze senzorové. Je v něm i zabudovaná čtečka otisků prstů.

TIP: OnePlus 2 představeno: zabiják se vrací na místo činu

OnePlus 2

Zadní strana je plastová a existuje několik variant, my ale máme k dispozici základní černou s hrubším povrchem. Ten zajišťuje, že telefon při používání nesklouzává z ruky. Obrovským pozitivem je integrace USB-C, který telefon používá jako hlavní konektor.

Pod krytem se nachází nevyjímatelná baterie s kapacitou 3 300 mAh a „šuplíček“ na dvě nano SIM karty. I když se nejprve bude zdát tlačítková výbava telefonu identická, OnePlus nabídne ještě navíc třípolohový posuvník na boku, kterým lze nastavovat profily notifikací na „Všechna oznámení“, „Prioritní vyrušení“, nebo „Alarms only“.

OnePlus 2

Výkonnostně se OnePlus 2 zatím jeví jako opravdový dravec a nezpomalil ho prozatím jakkoli náročný úkol, od zatížení jeho 3GB RAM paměti až po graficky náročnější hry jako Real Racing, či Asphalt 8: Airborne.

Tím se dostáváme k samotnému prostředí. A to je ovlivněno verzí telefonu, kterou si zakoupíte. My máme k dispozici čínskou verzi, ke které prodejce doplnil námi používaný adaptér (původně byl v balení adaptér určený pro čínský trh), a také původní prostředí telefonu bylo od výrobce v čínštině. V obchodě přehráli software do evropské verze, nicméně stále je přítomna velice jednoduchá nadstavba Androidu 5.1.1 Oxygen 2.0.1. Díky jen minimálním zásahům je operační systém rychlý a bezproblémový.

TIP: OnePlus 2 aktualizováno na OxygenOS 2.0.1: přináší více novinek

Bez problémů funguje i nastavení otisku prstů. Dále nadstavba umožňuje nastavit gesta. Například pouhým nakreslením písmene „O“ na zhasnutý displej otevřete fotoaparát a funguje i dvojité poklepání na displej pro jeho rozsvícení. Všechna tato gesta fungují vcelku bez problému a díky nim se ovládání telefonu stává jednodušším.

OnePlus 2

Telefon také podporuje rychlé sítě LTE, ale v čínské verzi se jedná pouze o pásmo 850/1800/2100/2600 MHz. Evropská verze by pak měla podporovat všechny LTE frekvence, včetně 900 MHz, které používá Vodafone. Samozřejmostí je pak Bluetooth 4.1. Jediným nedostatkem je tak absence NFC.

13megapixelový hlavní fotoaparát zajistí skvělé snímky i za horších světelných podmínek. Díky optické stabilizaci a laserovému ostření skvěle napomáhá především za horšího osvětlení. Více se o fotoaparátu ale dozvíte v našem článku.

Za zapůjčení telefonu děkujeme e-shopu www.levnesmartphony.cz, kde můžete OnePlus 2 také zakoupit.

Z telefonu máme dobrý dojem a na první pohled byste se neodvážili hádat, že jde o čínského výrobce. Vše je skvěle zpracované a funguje jak má. Samostatnou otázkou ale zůstává, jak se telefon bude chovat po delší době používání a po doinstalování dalších aplikací. Již brzy se ale můžete těšit na plnohodnotnou recenzi.

Technické parametry OnePlus 2 16 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce151,8 × 74,9 × 9,9 mm, 175 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×1,56 GHz + 4×1,82 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2015, 10 000 Kč
Diskuze ke článku
Honza "Jantar2" Sobotka
Škoda jen absence NFC. Vzhledem k tomu že NFC modul není vůbec drahá záležitost, mohli ho tam číňané přidat...
Jirka
Bude na přečtení recenze potřeba pozvánka?
Xwert Is
Xwert Is
Vraj má oneplus two nejaký problém s tým "tlačidlom" v strede vraj nereaguje korektne resp by sa problém mal týkať uzemnenia keď leží na stole všetko ide ako má v jednej ruke sem tam vynechá a v dvoch rukách už vynecháva často resp vždy. Toto by ste mohli otestovať ako to vlastne je a k testu by som rád videl porovnanie výdrže s predchodcom ktorý bol čo sa týka výdrže na tom dosť dobre.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze