Vyzkoušeli jsme OnePlus 2. Fotí výborně

36

Zabiják vlajkových lodí s číslem 2 si od svého představení vynutil ještě více pozornosti než jeho předchůdce, přičemž i ten měl uživatelům mnoho co nabídnout. Dvojka by měla být ještě více zabijácká a donutit své soupeře k větší ostražitosti. OnePlus 2 nabídne téměř vše, od precizně zpracovaného těla, až po vysoký výkon, ale my se dnes zaměříme na fotoaparát. Opravdu je tak dobrý?

Nejdříve něco málo k tomu, jaký fotoaparát se OnePlus rozhodlo dosadit. Jde o 13megapixelový snímač se slušnou světelností objektivu f/2.0 a velikostí senzoru 1/2,6", který samozřejmě nepostrádá duální přisvětlovací diodu a také laserové ostření, které také napomáhá focení v noci.

Za zapůjčení telefonu děkujeme e-shopu www.levnesmartphony.cz, kde můžete OnePlus 2 také zakoupit.

Fotografie se dají pořizovat v rozlišení až 4 032 × 3 120 pixelů a nechybí ani autofocus, touch focus nebo detekce obličeje. V nastavení je přítomno i nastavení vyvážení bílé nebo možnost kompenzace expozice. Zoom je digitální 4násobný a také je přítomna optická stabilizace obrazu. Video můžete natáčet až ve 4K rozlišení a nechybí ani slow-Motion mód se 120 snímky za vteřinu nebo kontinuální zaostřování. Nesmíme zapomenout ani na přední kameru s rozlišením 5 megapixelů a možností natáčet videa. Chybět vám tak bude jedině hardwarová spoušť.

TIP: OnePlus 2 aktualizováno na OxygenOS 2.0.1: přináší více novinek

Prostředí fotoaparátu

Zapnutí fotoaparátu funguje i ze zamčené obrazovky vcelku rychle a OnePlus vám tak neubere drahocenné sekundy pro pořízení snímku. Spustit se dá i namalováním písmene „O“ na displej. Pokud si na tento způsob zvyknete, se spouštění stává opravdu bleskové.

Prostředí fotoaparátu se nese v jednoduchém designu.

Prostředí samotné je velice jednoduché a aby ne, jedná se o známý Fotoaparát od Googlu. Na základní obrazovce si můžete nastavit samospoušť nebo přepnout na přední fotoaparát. K dispozici je i kontextová nabídka, kde si v rychlosti nastavíte nejpoužívanější režimy, jako je HDR anebo vylepšení obličeje. Tahem z levé strany obrazovky nastavujete další režimy, jako je videokamera, zrychlený pohyb či panorama. Nechybí ani samostatné tlačítko pro nastavení rozlišení, mřížky nebo zapnutí polohy.

TIP: OnePlus 2 v ČR a bez pozvánky, bohužel jde o čínskou verzi

Hlavní fotoaparát

Přes velmi dobré, nicméně běžné specifikace fotoaparátu, nás výsledné snímky opravdu překvapily. Ostrost je na skvělé úrovni, a to i v noci. Optická stabilizace opravdu výrazně napomáhá lepším výsledkům a i přes třesoucí ruce jsou snímky povedené. Zaostřování je bleskové díky laserovému ostření, a to i v případě, že nejsou dobré světelné podmínky.

Fotografie jsou z OnePlus 2 opravdu povedené.

I po velkém přiblížení mají fotografie hloubku a nehrozí vám tak jen rozmazané šmouhy. I v noci si telefon vede dobře a výsledná jemnost je pak na „pouhý“ fotoaparát v mobilu výborná. Snímky jsou pěkně prokreslené a ani výrazné umělé protisvětlo mu nečiní potíže.

I makro zvládá OnePlus 2 na jedničku

Přesto, že jsem měla v ruce mnoho fotomobilů, předvádí OnePlus 2 opravdu skvělé výkony a mnohdy lepší než zmíněné fotomobily. OnePlus 2 mě tedy v této oblasti rozhodně nezklamal a fotoaparát je jeden z nejlepších, které jsem doposud u smartphonů viděla.

I za špatného osvětlení nepředvádí OnePlus 2 špatné výkony

Přední fotoaparát

I přední kamera se řadí do lepšího průměru a se svými 5 megapixely podává skvělé výsledky. Dokonce i méně fotogenický člověk vypadá na snímcích lépe. Pochválit také musím i velký záběr, který kamera má. Jediný menší nedostatek jsem viděla při focení s protisvětlem, kdy si fotoaparát hůře poradil se světlem a fotky byly mírně vybledlé. Ostrost je opět na velmi dobré úrovni a ani za přední fotoaparát se tak OnePlus 2 stydět nemusí.

Přední fotoaparát bojuje s protisvětlem.

Za zapůjčení telefonu děkujeme e-shopu www.levnesmartphony.cz, kde můžete OnePlus 2 také zakoupit.

Tak či tak, jedná se o jeden z nejlépe fotografujících telefonů, které jsem měla v ruce a za to si zaslouží OnePlus 2 palec nahoru. Telefon pro vás samozřejmě testujeme, a již brzo se můžete těšit na první dojmy a také kompletní recenzi, kde nebude samozřejmě chybět ani zkušební video.

Diskuze ke článku
jaro
Mám jednu otázku. Kamoš ma LG G3S a ma na ňom laserove zaostrovanie ako aj normalna LG G3. ale ked robí fotku v noci, tak mu fotoaparat aj tak zapína prisvetľovaciu LED diodu a až potom to zaostrí. Skúšali sme to porovnať s S5 mini a ta zaostrila skôr ako LG G3s. Netuším ako to vlastne funguje na normalnej velkej LG G3,G4 alebo aj tuto na Oneplus Two, či si to tiež zapína tu diodku alebo to zmakne aj bez toho. .... ak s tým mate niekto nejake skusenosti tak dajte vedieť. Vďaka (Y)
nepliget
Tak na LG G4 mu ještě něco schází...
Mirek
Ten fotoaparát je veliká hrůza.
jura
To dotyčná asi moc telefonů v ruce neměla nebo samé smartphone nejnižší třídy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze