Oficiálně: Samsung představil hodinky Gear S2 hned ve třech verzích

11

Samsung nevyčkal na svou tiskovou konferenci v rámci veletrhu IFA 2015 a svůj pravděpodobně hlavní tahák, nové chytré hodinky, představil již nyní. Jedná se o již známý model Gear S2, který bude jihokorejský výrobce produkovat ve třech variantách. Moderní vzhled bude patřit variantě Gear S2 a případně Gear S2 3G, zastánci klasiky přijdou na chuť verzi Gear S2 Classic.

Samsung Gear S2

Hodinky kruhového tvaru jsou většinou nejoblíbenější a uvědomil si to také Samsung, který doposud žádný takový model neměl. To nyní napravuje představením hodinek řady Gear S2, které se po designové stránce skutečně povedly. Varianty Gear S2 a Gear S2 3G sází na svěží stříbrný vzhled a výrobce je bude směřovat především na ruce aktivně žijících uživatelů. Nezapomíná však ani na ty, kteří například chtějí mít hodinky jako módní doplněk. Pro ty bude určena menší a elegantnější verze Gear S2 Classic s koženým páskem.

Vzhled základní a 3G varianty

Ovládání bude do značné míry zajištěno kruhovým rámečkem, který bude otočný. Zatímco na běžných verzích je rámeček hladký, konzervativnější verze Classic jej má ozubený. K ovládání budou dále sloužit i boční tlačítka a případě také displej. Ačkoliv se hodinky liší velikostí, displeje budou mít shodné s úhlopříčkou 1,2 palce. Potěší nasazení Super AMOLED technologie i jemného rozlišení 360 × 360 pixelů s výslednou jemností 302 pixelů na palec.

Samsung Gear S2 Samsung Gear S2 Classic Samsung Gear S2 3G
rozměry 42,3 × 49,8 × 11,4 mm 39,9 × 43,6 × 11,4 mm 44,0 × 51,8 × 13,4 mm
hmotnost 47 gramů 42 gramů 51 gramů
baterie 250 mAh 250 mAh 300 mAh
3G ne ne ano

Hardwarová výbava nijak zásadně nevybočuje ze zaběhnutého trendu. Všechny verze disponují dvoujádrovým procesorem Exynos s taktem 1,2 GHz a také 512 MB RAM. Interní paměť je 4GB a nijak rozšiřitelná. Prostředí zajistí operační systém Tizen a bude zvládat spoustu věcí. Samozřejmostí je přístup ke kontaktům, zprávám, sociálním sítím a nechybí všechny podstatné notifikace. Dostane se samozřejmě na aplikaci S Health, která bude sledovat veškerou vaši aktivitu a díky senzoru tepu na zadní straně hodinek, bude přehled opravdu téměř kompletní. Limitováni nijak nebudete, neboť Gear S2 plní certifikaci IP68 a odolají tak nejen prachu, ale také ponoření do vody.

Samsung Gear S2

Konektivita je zajištěna skrze Bluetooth 4.1, Wi-Fi a také technologii NFC, do které Samsung hodlá začlenit svůj platební systém Samsung Pay. Do budoucna je údajně v plánu možnost například odemykat dveře od automobilu či bytu jen pomocí hodinek. Je však otázkou, zda právě to uživatele na hodinky naláká, neboť jejich životnost určitě několik let nebude. Varianta Gear S2 3G nabídne ještě mobilní datové přenosy skrze operátora, a to díky vestavěné SIM kartě (e-SIM). Dodejme, že na těle nechybí ani mikrofon.

Vzhled varianty Classic

Bohužel zklamáním je rozhodně baterie. U variant Gear S2 a Gear S2 Classic Samsung nasazuje baterii s kapacitou pouze 250 mAh. Výdrž se má pohybovat mezi dvěma až třemi dny, a to rozhodně není moc dlouho. Ještě hůře na tom bude varianta s 3G, kde sice došlo k navýšení kapacity na 300 mAh, avšak výdrž výrobce slibuje pouze dvoudenní.

Hodinky Samsung Gear S2 a Gear S2 3G budou k dispozici v tmavě šedé s šedým páskem nebo stříbrné s bílým páskem. Varianta Classic bude nabízena pouze v černé barvě s koženým páskem. Cena ani dostupnost v tuto chvíli oznámena nebyla a možná se ji dočkáme na čtvrteční tiskové konferenci Samsungu, kde si hodinky samozřejmě vyzkoušíme a vy se můžete těšit na živé fotografie, první dojmy a také videopohled.

Technické parametry Samsung Gear S2 Standard

Kompletní specifikace
Konstrukce42,3 × 49,8 × 11,4 mm, 47 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,2" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostlistopad 2015, 8 999 Kč

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
dark one
Super vypadaj moc dobře!!
Ropnej Tanker
Classiky vypadají (z obrázků) celkem vkusně.
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Teď počkat na video a na cenu. Budou pěkně drahé si myslím. Budou chtít se držet cen jak Apple. :D
Jan
Hádám, že bude podporovat zase jenom samsungy:/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze