Office Lens je ve Windows Phone Store, jaký je?

7

V dnešní době je velmi nepohodlné opisovat dokumenty – je lepší je vyfotit, ale co když k dokumentu není ideální přístup a musíte jej vyfotit z boku? Právě tento problém řeší skenovací aplikace Office Lens, která byla právě vydána pro smartphony s operačním systémem Windows Phone 8.

Office Lens je aplikace, která z vašeho telefonu se systémem Windows Phone udělá přenosný skener. Skenovat můžete různé dokumenty, paragony, tabule a více méně vše co vás napadne, třeba i monitory. Pojďme se však podívat na tuto aplikaci blíže.

Úvodní průvodce

Po prvotním spuštění vás uvítá průvodce, který vám řekne, co můžete s aplikací dělat a že ji lze propojit s vaším účtem Microsoft, potažmo s poznámkovými bloky OneNote. U propojení s účtem Microsoft se pozastavím, jelikož je nutné propojit aplikaci s účtem manuálně a neděje se tak automaticky, i když se jedná o aplikaci přímo od Microsoftu. Naštěstí zůstává uživatel přihlášen, takže tento krok stačí vykonat jen jednou. Nicméně, propojení s účtem Microsoft není nutné a aplikace funguje i bez něj.

Nahrané snímky v OneNote

Jakmile ukončíte průvodce, tak vás přivítá rozhraní aplikace, které je velice jednoduché. Máte možnost nastavit, zda chcete skenovat tabuli, dokument, nebo jen fotit. Rozdíl mezi tabulí a dokumentem je ten, že u režimu tabule je velmi zvýšen kontrast, čímž je dosaženo lepší čitelnosti, ale také dochází k degradaci barev. Aplikace si poradí i s vyfocením monitoru nebo paragonu, i když má občas problém s poměrem stran, a proto někdy nastane potřeba vyfotit paragon znovu.

Snímky aplikace

Aplikaci nečiní problém ani předměty na dokumentu, ale je třeba, aby byly viditelné alespoň dva rohy papíru. Ovšem s čím má aplikace problém je skenování bílého papíru na světlém pozadí, nedochází ke správnému oříznutí dokumentu a je nutné jej oříznout manuálně. Dalším nepříjemným faktem je, že pokud naskenujete nějaký dokument a chcete se vrátit do režimu focení, tak nelze využít tlačítko zpět, jelikož to vás vrátí na obrazovku Start. Aplikace nenabízí živou dlaždici a ani to vlastně není třeba. Office Lens můžete zdarma stáhnout z Windows Phone Store.

Stáhnout Office Lens

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
tomas
Používam camscanner. Je lens v niečom iný?
Jab
Také by mě zajímalo zda tohle, CamScanner, Handyscan nebo HD Scanner. Nechce redakce udělat srovnání? Když už má ve svých řadách uživatele Windows Phone? :)
Jaro
Camscanner mi přišel těžkopádný a přestal jsem ho používat. Office Lens mi jsou velice sympatické.
Doug
Nezmínili jste to hlavní. Office Leans ukládá všechny dokumenty do složky Camera Roll a zároveň je ukladá přímo do OneNote kde vytvoří novou poznámku a tím pádem nepříjdete o svoje dokumenty a máte je sebou ve všech zařízeních popř. v každém pc kde se přihlásíte. Tohle bohužel ty ostatní řeší obklikou přes onedrive a nevypadá to zdaleka tak dobře. Navíc OneNote sesynchronizujete jednou a máte je v dalším telefonu či tabletu. Do OneDrive musíte být na netu pořád.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze