Odolné tablety od Panasonic přicházejí na český trh

4

Panasonic uvádí na trh další odolné tablety pro korporátní sféru. Tablety s Androidem a Windows 8.1 se díky Panasonicu dostanou na stavbu a další pro elektroniku nebezpečná místa. Pád z 1,5 metru nebo tekoucí voda, i s tím si Panasonic poradí. S některými tablety není potřeba zacházet v rukavičkách, ovšem i to je u Panasonicu možné, a to doslova.

Panasonic v rámci uvedení nového tabletu FZ-M1 uspořádal tiskovou konferenci, kde nás seznámil s novými i starými modely, jejichž cílovou skupinu tvoří společnosti s náročnými požadavky. Nejedná se však o důraz na výkon, ale především na odolnost a praktičnost užívaní v prostředí, kde by ostatní tablety nepřežily.

Představován byl především model FZ-M1, o kterém jsme vás informovali přímo z CES 2014. Jedná se o 7" odolný tablet s Windows 8.1 a s pasivním chlazením. I když váží přes 500 gramů a na běžného uživatele je velmi objemný, v kategorii odolných tabletů patří mezi ty nejlehčí a nejhubenější. Tablet zvládne pracovat v teplotách od -10 do 50 stupňů. Certifikace IP65 se stará o voděodolnost proti stékající vodě a prachuvzdornost. Displej tabletu v režimu rain mode dokáže reagovat i pod tekoucí vodou, coz jsme si v praxi ověřili, že funguje. Mezi další přednosti patří velmi jasný displej, který nemá problém s dobrou čitelností na slunci diky vysokému jasu. Dále zde máme vyměnitelné baterie, které lze dokonce vyměnit za chodu, bez baterie vydrží zařízení 1–2 minuty a máte tak dostatek času na výměnu. Displej je navíc možné ovládat speciálním stylusem nebo v rukavicích. FZ-M1 se také chlubí širokou konektivitou a volitelným příslušenstvím, například čtečkou čárových kódů.

FZ-M1 je dostupný od února 2014 za zaváděcí cenu 1 599 euro, což je cca 44 000 Kč.

Pokud byste měli zájem o 7" variantu odolného tabletu s Androidem, tak se obraťte na model JT-B1.

Zájemce o 10" odolný tablet s Windows 8 zaujme FZ-G1. Tento model nabídne stejný procesor, ale s vyšším taktem, konkrétně 1,9 GHz. I zde je k dispozici plná korporátní úprava, extrémní odolnost, ovládání stylusem, v rukavicích a další vychytávky, které tito pracanti potřebují.

Další z řady odolných tabletů od Panasonic je CF-H2. Tento 10" tablet s Windows 8 může být upraven i do verze Healtcare. Do nemocnic se hodí snadnou omyvatelností. V praxi byste se s podobnými tablety setkali především v USA. Model CF-H2 samozřejmě zaujme i mimo zdravotnictví.

Zástupcem odolných Androidů je FZ-A1. I zde najdeme výjimečnou odolnost a nadprůměrnou světlost 10" displeje. Běžného uživatele by nepříjemně překvapila hmotnost 993 gramů. U těchto druhů tabletů to ovšem není příliš. Navíc tablet se skvěle drží a ani při špinavé práci nehrozí vyklouznutí.

Na konferenci byl k vidění i 20" tablet s 4K rozlišením: UT-MB5 Standard Model. O tomto kousku jsme vás již také informovali.

Panasonic se zaměřuje na speciální klientelu a vlastnosti výše zmíněných zařízení běžný uživatel nevyužije. Navíc ani cena není pro průměrného uživatele přijatelná.

Diskuze ke článku
milanbar
To už je hrůza, jak dnešní novináři píšou: v prakci
skileton
Konecne si aj ceska armada moze dovolit kupit tablet s androidom :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze