Očekávaná Sony Xperia S oficiálně v prodeji: víme kde a za kolik

8

Mnoha fanoušky značky Sony dlouho toužebně vyhlížený smartphone Xperia S, vlajková loď výrobce pro letošní rok se konečně začíná prodávat také v České republice. Přinášíme podrobnosti o prodeji, jako jsou dostupné barevné varianty, ceny či e-shopy, které již novinku mají na skladě.

Sony Xperia S - oficiální fotografie
Preview - Sony Xperia S: téměř dokonalý Japonec

Sony svoji vlajkovou Xperii S představil relativně nedávno, a to teprve v lednu na veletrhu CES 2012 v Las Vegas. Necelé dva měsíce po té už nám tento skvěle vybavený komunikátor vstupuje na trh. Docela dobré na výrobce, u kterého se v některých případech na uvedení novinek na trh čekalo i rok, co říkáte? Pojďme si ale krátce připomenout výbavu Xperie S.

Xperii S právě testujeme v redakci mobilenet.cz
Čtěte - Testujeme Sony Xperia S: první dojmy a fotografie (ptejte se nás)

Co vás na ní na první pohled zaujme, je určitě průhledný proužek pod displejem, který je charakteristickým a designově velice povedeným znakem celé Xperia NXT řady Sony pro letošní rok. Nad oním proužkem se nachází 4,3 palce velký, kapacitní displej s HD (720p) rozlišením a technologií Bravia Mobile Engine pro věrné zobrazení barev. Tělo přístroje je vyrobeno z plastu a taky z kovu. Srdcem Xperie S je dvoujádrový procesor od Qualcommu s taktem 1,5 GHz na každé jádro. Tadní strana skýtá kromě loga výrobce i čočku výborně fotícího, 12 Mpx fotoaparátu s autofocusem a podporou nahrávání videí ve Full HD (1080p) rozlišení. Vnitřní paměť činí 32 GB, a to bez možnosti dalšího rozšiřování.

Sony Xperia S - bílá verze

Více informací o telefonu najdete v našem podrobném preview a v tabulce technických specifikací na konci tohoto článku. Naše první dojmy a postřehy z jejího testování , včetně fotografií a podrobného videopohledu pak najdete zde. Níže už se pak podívejte na přehled cen Xperie S na českých e-shopech. Jenom připomínáme, že v prodeji budou celkem dvě barevné varianty, a to černá a bílá. Oficiální cena telefonu na značkovém e-shopu činí 12 950 Korun.

Xperii S v naší redakci právě intenzivně testujeme. Její podrobnou recenzi můžete očekávat zhruba v horizontu dvou týdnů! Graf ceny produktu Sony Xperia S poskytuje server Heureka.cz

Přehled cen

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony 12 950 Kč
Alza 12 935 Kč
CZC 12 919 Kč
Mall 12 939 Kč
Sunnysoft 12 790 Kč
X-Store 12 203 Kč
Heureka 11 790 - 14 526 Kč (79 e-shopů)

Oficiální promo video

Technické parametry Sony Xperia S

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 64 × 10,6 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012,

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz, mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
Shockwawe
Super stroj, kam se hrabe Samsung a Apple.. Use Dropbox http://db.tt/B8ggUctX thx.
Martin
Je to asi trochu hadani, ale xperia P - prostredni model z trojice novych telefonu - se pod 10 tis. asi pohybovat nebude, co myslite?
Honza
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné při zamknutém displeji přeskakovat mezi hrajícími songy podržením klávesy regulující hlasitost. Děkuji
Petr
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tento telefon přehrává videa ve formátu avi děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze