Obchod Play nyní zobrazuje ceny mikrotransakcí: jsou však schované

6

Google konečně dostál svého slova a v Obchodě Play nyní zobrazuje rozpětí částek, které zaplatíte za mikrotransakce uvnitř hry nebo aplikace. Google tuto funkci slíbil již před nějakým časem a čekalo se na ní s velkým zájmem. Google však svůj přislib splnil jenom na půl.

Znáte to, procházíte si Obchod Play a konečně narazíte na hru, která vás zaujala, a navíc je zdarma. To sice je, ale pouze na povrchu, protože pokud chcete hře věnovat více času, pak budete muset s největší pravděpodobností zaplatit tučnou daň, a to buď v podobě peněz, nebo času. Google před nějakým časem slíbil, že v Obchodě Play začne u aplikací a her ukazovat, kolik stojí jednotlivé mikrotransakce a tyto aplikace zařadí do vlastní kategorie. To však splnil jenom částečně.

TIP: Google ukázal, jak by mohly vypadat aplikace v Android Auto

Cesta k mikrotransakcím je zbytečně dlouhá

Podle původních informací měl Google aplikace s mikrotransakcemi vymazat z kategorie „Zdarma“ úplně, místo toho však pouze zobrazuje cenu mikrotransakcí. To by moc nevadilo, ale najít cenu je zbytečně složité a Google se tak seknul. Ze seznamu aplikací v obchodě Google Play totiž nevyčtete, jestli má aplikace mikrotransakce, a to ani po otevření aplikace samotné. Musíte si otevřít „Další informace“ a teprve poté můžete informaci najít, a to až úplně vespod. Doufáme, že Google na tomto problému dál zapracuje a splní své původní sliby.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
HaHa
2564,78 Kč je vyloženě mikrotransakce
Jan Kříž
Jan Kříž
U některých her a aplikací to jsou opravdu velké pálky
?
Mikrotranskakce jsou nejvetsi hnus a svinstvo, prominte mi ten vyraz. Proste kdyz MS MS vydal nove AoE: Castle siege tesil jsem se, utikal si jej stahnout - pak to zapnu, bez pripojeni k netu ani ranu, baraky se stavi tempem 30 min budova, upgrady jednotek zrovna tak a kdo vi co jeste. Zhnusen jsem to odinstaloval.

Ja bych za tu hru klidne dal rekneme 180Kč a mel pokoj od vsech mikroplateb. ALe ne, lidi jsou tupi, zerou mikrotranskace kdy ve finale zplati mnohem ale, mnohem vic nez za nejaky AAA titul pro konzole nebo PC.

Priklad - akcni silver bundle platny na 30 dnu za pouhych 19,99 EUR (+/- 500Kč !!!)- kde je 80000 minci, ktere potrebujete abyste mohli hrat. Pak tu je titanium bundle za 40EUR (+/-800 Kč) s 200 000 mincemi WTF !! Za blbou hru v mobilu.
Paradni hry na pocitace a konzole se daji sehnat v rozpeti 800-1400 (+/-). POkud si nic z toho nekoupite pak cekate klidne i tyden

proste tohle ne. Mobilni hrani ma hruznou budoucnost v podobe mikrotransakci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze