O2 představilo speciální datové tarify pro e-mail a navigaci

1

Mobilní operátor Telefónica O2 od 1. listopadu nabídne nové speciální tarify mobilního internetu. Zalíbí si je především milovníci e-mailové komunikace a cestovatelé, kteří ve svém mobilu rádi využívají navigaci.

O2 logo

O2 je mezi stávající trojkou operátorů doposud jediný, který zákazníkům nabízí datové tarify speciálně pouze pro určité služby. Doposud byl v jeho nabídce tarif omezený přístupem na Facebook. Nově se ale k tomuto tarifu přidávají další dva, a to E-mail a Navigace a e-mail.

Tip: přečtěte si také článek - O2 v říjnu: HTC Desire X a další tři novinky, iPhone 5 chybí

Datové připojení pro e-mail umožňuje přístup na e-mailového klienta přes protokoly POP/IMAP/SMTP a MS Exchange, ale také přes webové rozhraní mail.seznam.cz, mail.volny.cz; mail.centrum.cz a gmail.com. Umožňuje i zobrazení příloh. Pokud si chce zákazník procházet internetové stránky, je třeba si aktivovat jeden z tarifů řady Internet v mobilu+.

K datovému tarifu Facebook nově O2 přidává tarify pro přístupu k mailu a navigaci

Datový tarif Navigace a e-mail k výše uvedenému přidává ještě přístup na vybrané mapy a navigace: aplikace a webové rozhraní Google maps a Mapy.cz. Na přístrojích s operačním systémem Android navíc umožňuje ještě aktualizaci počasí.

Na přehled cen nových tarifů spolu s cenami těch stávajících se můžete podívat v přehledné tabulce níže.

Přehled datových tarifů od O2 pro mobilní telefony

Tarif Cena vč. DPH za měsíc (týden) FUP (MB) SMS
E-mail 50 (13) 150 -
Navigace a e-mail 75 (19) 150 -
Facebook 75 (19) 150 -
Internet v mobilu+ S 150 (40) 150 neomezené v síti O2
Internet v mobilu+ M 300 (75) 500 neomezené v síti O2
Internet v mobilu+ L 500 2000 neomezené v síti O2
Internet v mobilu+ XL 750 10000 neomezené v síti O2

Datový limit (FUP) činí u všech tarifů sloužících k připojení aplikací 150 MB měsíčně (37,5 MB týdně), po jeho překročení dojde ke zpomalení rychlosti připojení. Využití FUP lze sledovat na portálu www.mojeo2.cz a www.o2pripojse.cz. Pro stažení aplikací (Facebook, Navigace apod.) po aktivaci tarifu je třeba využít jiný způsob připojení, například WiFi.

Služby lze od 1. listopadu 2012 aktivovat ke standardním hlasovým tarifům O2 na www.mojeo2.cz a www.o2pripojse.cz, na infolince 800 02 02 02 či na prodejních místech O2. Aktivaci je dále možné provést zasláním zasláním SMS ve tvaru EMA (tarif E-mail) či NAVI (tarif Navigace a e-mail) na telefonní číslo 999 111.