NVIDIA chce zákaz prodeje několika Samsung produktů v USA

16

NVIDIA naplno spouští boj proti Qualcommu a Samsungu, který používá právě čipsety od tohoto výrobce. NVIDIA totiž minulý měsíc ohlásila nesrovnalosti v licencích čipsetů od Qualcommu, které porušují patenty NVIDIE a využívají je bez povolení. NVIDIA žádá po úřadu ITC zákaz prodeje řady zařízení od Samsungu, které používají čipsety od Qualcommu.

NVIDIA nadále pokračuje v „pošťuchování“ Samsungu, které přerůstá v celkem velkou aféru. NVIDIA před měsícem podala návrh na vyšetřování zneužití patentu, kterého se údajně dopustil Qualcomm u svých čipsetů Snapdragon S4, 400, 600, 800, 801 a také nejnovějšího Snapdragonu 805. Samsung údajně nechtěl s NVIDIÍ nic řešit a tím pádem nedošlo k domluvě. NVIDIA nyní žádá náhradu právní cestou.

TIP: NVIDIA žaluje Samsung a Qualcomm za porušování patentů

Samsung vs. Nvidia

Sázky jsou vysoké, a pokud se prokáže zneužití patentů NVIDIE Qualcommem, pak by na to mohl Samsung velmi draze doplatit, protože NVIDIA žádá zákaz prodeje několika velmi důležitých modelů tohoto korejského výrobce na americké půdě, což je pro Samsung obrovský trh. David Shannon z NVIDIE řekl, že je velmi potěšen, že se úřad ITC rozhodl věcí zabývat a otevřel vyšetřování.

Zákaz prodeje by se týkal následujících zařízení:

Zdroje: venturebeat.com, nvidianews.nvidia.com

Diskuze ke článku
iOSHater/AndroidHater
Fandím nVidii.
Martin
Tak super Samsung padá a ještě toto :) Ti dopadnou hůř jak Nokia protože je nikdo nekoupí
OMG
Hudoba.zavidia
pozer
Firma Samsung je mnoha miliardova spolecnost ktera ma monopol v Cine. Zachodove prkenko od Samszngu je normalni. Pozor ne z vas v vychodni zaostale Evrope ale v Cine

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze