Nový Facebook Messenger pro iOS a Android: nový design i funkce

18

Velkou aktualizací prošel před dvěma dny Facebook Messenger, což je aplikace výhradně zaměřená na textovou komunikaci přes síť Facebook. Změnil se vzhled, přibylo několik funkcí. My jsme aplikaci vyzkoušeli a bohužel objevili několik počátečních chyb.

V dnešní době používá Facebook téměř každý a to především z důvodů snadné komunikace pomocí textových zpráv. Ty jsou samozřejmě obsaženy také v klasické aplikaci Facebook, ale pokud je využíváte často, hodí se zauvažovat nad samostatnou aplikací Facebook Messenger. Ta nyní dostala aktualizaci a dnes se podíváme, co je nového.

V prvé řadě jde o vzhled, který je nyní čistší a vše je více přehledné. Aplikace nenabízí žádné složitosti, pouze dělení do tří záložek a ve spodní části jedno tlačítko, pomocí kterého začnete tvořit novou zprávu. Praktické je, že u kontaktu vidíte malou ikonku, která značí, zda daná člověk používá Messenger a tudíž vaše zprávy uvidí okamžitě. Případně vidíte ikonku Facebooku, což znamená, že si zprávu přečte přes aplikaci Facebook. Vytváření je jinak shodné jako v aplikaci Facebook. Můžete přidávat smajlíky, různé obrázky, přílohy a také informaci o aktuální poloze.

Facebook Messenger

Projděme si záložky. V první jsou všechny vaše konverzace seskládány chronologicky. Druhá záložka seskupuje vaše kontakty, které si můžete vyfiltrovat na ty aktuálně aktivní. Třetí záložka obsahuje nastavení. Novou verzi aplikace můžete spárovat se svým telefonním číslem a následně pomocí SMS zpráv pozvat své přátele k Facebook Messengeru. Jinými slovy jde poslat i SMS zprávu zprostředkovaně přes tuto aplikace na kontakt z telefonu, pokud povolíte synchronizaci. Využít dále můžete i tzv. vyskakovací okénko z chatu, kdy si můžete kontakt připíchnout k okraji displeje a mít k chatu přístup i třeba ve chvíli, kdy si prohlížíte internet. Pokud už jej nepotřebujete, nebo vám ikonka s profilovým obrázkem nad jinými aplikacemi překáží, prostým tahem dolů ji odstraníte.

Facebook Messenger

Během používání jsem nicméně narazil na několik nedostatků. Tím prvním je lokalizace do češtiny, která není úplná. V úvodu je vše česky a z ničeho nic naskočí obrazovka vyzývající vás k zadání vašeho čísla, která je však z nepochopitelných důvodů anglicky. Druhým problémem je nenačítání profilových obrázků. Aplikace mi ani po půl hodině nebyla schopna nabídnout obrázky mých přátel, což považuji za vcelku zásadní chybu. V ostatních ohledech pracuje aplikace dobře a svižně.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: androidcentral.com.feeds, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Martty
pod iOS 7 tyto nedostatky nejsou, spíše mě štve, že čověk okamžitě v záložce "aktuální" online/offline lidi ... člověk se úplně zbytečně musí překlikávat do "osoby" - > "aktuální" ... to je naprosto zbytečné. Doufám, že to přepracují. Jinak co se týče vzhledu tak je ve stylu nového iOS 7 a velmi mě překvapilo, že stejný design byl použit i pro Android
Hoskin55
Mě to fotky natáhlo úplně v pohodě. Možná to je tím že jsem upgradoval z bety téhle verze messengeru, ale jinak pohoda. A vzhledem k vom vidím spíš WP než iOS.
Ale líbí se mi to.
Kuba Jílek
Kuba Jílek
Chybu s nezobrazováním fotek jsem měl několikrát i u starého messengeru....a za den se to sparvilo samo...
Martin Šustrík
Martin Šustrík
Nedá sa odhlásiť, neprehľadné kto je prihlásený a kto nie, číslo som nepotvrdil a ani nepotvrdím a to podfarbenie vašich správ vám do 15 minút úplne vytiahne oči z hlavy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze