Nový Chromebook od Aceru: Tegra K1 a excelentní výdrž

8

Acer představil nový Chromebook s jednoduchým názvem Chromebook 13. Jak název napovídá, Chromebook 13 bude nabízen s 13" displejem, ale rovnou ve dvou variantách – ta první s rozlišením 1366 × 768 pixelů, druhá pak s FullHD displejem.

Do rodiny Chromebooků přibyl nový přírůstek. Využitelnost a oblíbenost Chromebooků je samozřejmě ožehavé téma, ale Acer to nezastavilo v tom, aby na trh uvedl nový model. Ten se nabízí s 13,3" displejem a ve své vyšší verzi dostane FullHD rozlišení. Nižší model dostane nižší rozlišení, a to pouze 1366 × 768 pixelů.

Acer Chromebook 13

Rozdíly mezi displeji jsou akorát ve výsledné výdrži na baterii, Acer totiž uvádí, že s nižší verzí dokáže Chromebook fungovat 13 hodin, kdežto s FullHD displejem „pouze“ 11 hodin. Nižší model dostane 16GB SSD a 2 GB RAM. Vyšší verze je dostupná ve dvou konfiguracích, jedna se stejným hardwarem jako verze s nižším rozlišením, druhá pak s 32GB SSD a 4 GB RAM. Všechny modifikace jsou poháněny Tegrou K1 a o výkon tak nebude nouze. Hmotnost činí pouhých 1,5 kg a konektorová výbava zahrnuje i dva USB 3.0 porty a HDMI výstup. Ceny začínají v přepočtu na 7 500 Kč za nejnižší verzi, 8 000 Kč za slabší FullHD model a končí na 10 000 Kč za nejvyšší Full HD model. Ceny jsou včetně DPH.

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com, us.acer.com

Diskuze ke článku
Petr
Kdo si tohle může koupit proboha? Naprosto zbytečný produkt. Když notebook tak s Windows. A btw. Tegra K1 je slaboučká jak čajíček když to srovnáte s kartama jako 840M,850M,860M....
verdict
ARM soc, a má to vydržať len 11 hodin ???? 1.5KG to si robia prdel. Okrem toho to bude len na konzum...
Xaver
Pominuli pouzitelnost jen na zabavu pak mam jeste tyto pripominky:
Vydrz by mohla byt lepsi aspon o 2 hodiny, dale vaha nekde kolem 1 kg a naprosto mi chybi 3G modem (slot na sim).
Nechapu proc chromebooky ktere jsou "pouzitelny temer jen" s internetem se musi spolehat na wifi nekde v kavarne a nema vlastni 3G modem (lepe LTE) jehoz vyrobni cena je nekde kolem 1000 kc ci mene. To mi opravdu unika...
Wifi rozhodne vsude neni a pokud nekdo namitne ze si muzu pouzit svuj mobil jako wifi hotspot - ano lze ale vydrz obou zarizeni se mi snizi cca na polovinu, take ne vsechny mobili maji tuto moznost atd.
Pri vyssi cene 10 000 kc uz bych koupil notebook s Windows..
Karel Fiedler
Karel Fiedler
Líbí :)
... jednoduchý a přátelský systém pro lidi (další šikovná nadstavba na Linuxovém jádře, ne ten W-balast)
... připravený pro HTML5 éru klientských responsivních a adaptabilních aplikací (už je přijato jako standard)
... s vysokou pravděpodobností půjdou spouštět i Android aplikace

Nelíbí :(
... škoda, že nejde oddělit klávesnice a psát jen softwarovou
... není LTE verze

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze