Nový Chromebook C720P od Aceru dostane dotykový displej

2

To, že se dnes prodává čím dál více dotykových notebooků s Windows 8.1, jsme si už zvykli. Nyní se ovšem začíná tato móda dostávat i mezi Chromebooky. Google Chromebook Pixel nyní následuje Acer se svým modelem C720P.

Chromebook C720P od Aceru je vlastně jen upravenou verzí nedávno zlevněného modelu C720 o kterém jsme psali zde. Acer s tímto modelem navazuje na Google, který jako první vydal dotykový Chromebook, a tím byl model Pixel. Do nového dotykového Chromebooku od Aceru bude instalována nejnovější verze systému Chrome OS 30. Sestavení systému je samozřejmě stabilní a běh není nijak problémový.

Počítač má 11,6palcový displej o rozlišení 1366 × 768, který je samozřejmě dotykový. Výpočetní sílu zajišťuje Intel Celeron 2955U, kterému asistují 2GB operační paměti typu DDR3. Jako úložný prostor slouží 32GB SSD disk. Kdyby vám to bylo málo, tak můžete využít 100GB na Google Drive, které dostanete při koupi počítače. Hmotnost počítače činí 1,35 kilogramu a výška činí 2 centimetry. Výdrž na baterie činí slušných 7,5 hodiny, ale i přesto je to o hodinu méně, než u modelu bez dotykového displeje.

Počítač se začne v USA prodávat za 299 dolarů což je v přepočtu na českou korunu přibližně 7 289 Kč i s DPH. Před znehodnocením koruny by to bylo samozřejmě méně.

Diskuze ke článku
neo taa
neo taa
Mít to možnost koupit tady, tak ho časem testnu.
Richard Beneš
Richard Beneš
Mám asi podobný názor.. Jen se mi zdá 32 GB docela málo, vzhledem k tomu že i u 64 GB MacBooku Air to bylo prý docela málo... Možná to má být spíš něco skladností a rychlostí úložiště na úrovni tabletu, a klávesnicí jako netbook.. Ovšem za tu cenu se mi zdá dobrý

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze