Acer zlevňuje nejlevnější Chromebook C720

1

Google v dnešní době vyvíjí dva operační systémy. Jeden pro telefony a tablety, což je Android, a druhý pro přenosné počítače, jenž se nazývá Chrome OS. Tento systém využívá i Acer C720, který zastupuje ty nejlevnější z levných.

Chromebook od Aceru, model C720, se pyšní cenovkou 249 amerických dolarů a jeho výbava je na tuto cenu více než dobrá. Hlavní výpočetní procesor je Intel Celeron, postavený na architektuře Haswell, jemuž sekundují 4GB operační paměti a jako úložný prostor slouží SSD 16GB disk. Výdrž je také úctyhodná, počítač vydrží až 8,5 hodiny běhu na baterie, což je na za tuto cenu výborná hodnota.

Počítač má spíše strohý vzhled

Ovšem Acer cenu tohoto notebooku ještě snížil, a to o 50 dolarů. Jak toho docílil? Snížil kapacitu operační paměti na polovinu, nic jiného. Čili za cenu 199 dolarů dostanete plnohodnotný počítač s vcelku rychlým procesorem Intel Celeron na 1,4GHz, 2GB RAM, 16GB ukládacím prostorem a 11,6" displejem s rozlišením 1366×768, ovšem bez plnohodnotného systému. V přepočtu na českou korunu vychází cena na 4 840 Kč bez DPH. Ovšem my máme smůlu, jelikož se u nás se tento model neprodává.

Zdroje: talkandroid.com, us.acer.com

Diskuze ke článku
Terenc
pokud na to jde dát nějaký použitelný OS tak proč ne, objednat není problém ze zahraničí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze