Novinky z Google I/O 2018: Gmail i Fotky budou ještě chytřejší

1
Novinky z Google I/O 2018: Gmail i Fotky budou ještě chytřejší
  • Na hlavní keynote vývojářské konference Google I/O byly odhaleny první novinky
  • Poštovní klient Gmail nabídne automatické doplňování textu
  • Aplikace Fotky Google bude umět převést snímek do PDF

Populární e-mailový klient Gmail od Googlu dostává pravidelně nové funkce. Nedávno se dočkali jak mobilní, tak desktopoví uživatelé. Na právě začínající konferenci Google I/O 2018 však byla oznámena další novinka – Gmail bude sledovat, co píšete a nabízet další slova či celé části vět. Jinými slovy se bude snažit odhadnout, co byste rádi dále napsali. Google uvedl, že funkci nasadí v následujících týdnech. Dostupná bude zatím jen pro stolní počítače a pouze v angličtině.

Chytré novinky se dostaly i do aplikace Fotky. Tu jistě používá mnoho z vás, neboť skrze ni lze snadno zálohovat fotografie ve vysokém rozlišení a Google svým uživatelům ani nijak neomezuje prostor pro nahrávání fotografií. V prvé řadě bude aplikace nabízet kontextové akce v závislosti na tom, co se na daném snímku bude zrovna nacházet. Bude tak moci například jít o vyhledání podrobností o nějaké památce, kterou jste si zvěčnili. Možná ještě užitečnější bude rychlé převedení snímku do formátu PDF.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Mirek
U google photos by mě stačilo kdyby neblokli program Picasso, blbecci. Pro mě nepochopitelné. Kdyby existovala kloudna alternativa už bych google photos zavrhnul.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze