Noví hráči s Windows Phone 8? Ve hře je Sony a také ZTE

19

Microsoft se i nadále snaží podporovat svůj operační systém Windows Phone a základem je zvýšit počet výrobců. Aktuálně vše táhne jen Nokia. V letošním roce by se k výrobě telefonů s tímto operačním systémem mohlo vrátit ZTE a připojí se možná také Sony.

S informací přišel server theinformation.com, který se odvolává na vlastní důvěryhodný zdroj. Údajně již probíhají prvotní rozhovory mezi Microsoftem a Sony. Japonský výrobce v roce 2010, tehdy ještě pod značkou Sony Ericsson připravoval zařízení s Windows Phone 7 a výsuvnou QWERTY klávesnicí s kódovým názvem Jolie, avšak nikdy nedošlo k jeho výrobě. Pokud by Sony začalo vyrábět telefony se systémem Windows Phone, mohlo by je zařadit do řady Vaio, kam spadají notebooky a jiná zařízení s Windows 8. Na druhou stranu Sony vyrábělo telefony se systémem Windows Mobile a ty byly zakládajícími členy řady Xperia.

Sony Ericsson Jolie - prototyp s Windows Phone 7 z roku 2010

Kromě Sony se spekuluje také o návratu ZTE, které si systém Windows Phone vyzkoušelo již v levném a vcelku povedeném modelu Tania. Nástup nových výrobců by mohl podpočit příchod Windows Phone 8.1, které přinesou nové funkce jako je například informační centrum. Odpovědi přinese právě začínající rok 2014 a možná již také blížící se veletrhy v Las Vegas či Barceloně.

Zdroje: theinformation.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Martin
Sony by mohlo skončit z androidem protože jsou na tom stejně jako nokia před pár lety a windows phone by je mohl trochu odpíchnout
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Tania není povedený telefon.Nebyl ani v době vydání.Displej,interní paměť..Prostě propadák
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
SONY- omnibalance dizajn, dobry HW do 5" a cena max 400€ a bude spokojno :)
kleinak
Jen tak dále,pokud by bylo více výrobců s WP tak by to bylo jen dobře pro nás spotřebitele.Měl jsem spoustu telefonů jako Sony a potom i Sonyerricson,vždy jsem byl spokojen,ale potom jaksi zaspali,co se týká fotoaparátu.Měl jsem K750,K850,K790i a vždy jsem udělal nejlepší fotky. A teď. Stařičká nokia N8,je pořád nepřekonatelná,proto jsem si po ni koupil Nokii 808 a další bude asi L1020.Takže pokud udělá sony nějaký phone s WP,třeba i qwerty klávesnicí,tak jak to umí a foťákem s xenonem,věřím,že si najde hooooodně příznivců.
GO nokia a WP. Pro rejpaly,mám dosud Symbian Belle a jsem spokojen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze