Nové Xperie Z5 fotí výborně, vyzkoušeli jsme je na IFA 2015

26

Jak fotí nové Xperie Z5? To je otázka, která zajímá nejednoho příznivce Sony. Přímo na stránku Sony na IFA 2015 jsme to pro vás vyzkoušeli a test to nebyl jednoduchý. Osvětlení na veletrhu totiž často není ideální a světla je buď moc nebo málo. Jak si Xperie i s takovou výzvou poradily? Podívejte se na první fotografie.

Zadní fotoaparát je v případě nové řady Xperií stejný. Je jedno zda zvolíte Xperii Z5, Z5 Compact nebo Premium. Vždy dostanete zadní 23megapixelový snímač s velikostí senzoru1/2,3" a světelností f 2.0. Chybět samozřejmě nemůže LED přisvícení.

Při našem rychlém testu na stánku to Sony Xperia Z5 neměla vůbec snadné, a to nejen kvůli již zmíněným podmínkám, ale i kvůli našemu přístupu. Aplikace fotoaparátu sice nabízí možnosti nastavení, ale my jsme vše nechali na Sony. Ostatně většina uživatelů se při focení na plně automatický režim spoléhá. A výsledek? Vzhledem ke špatným světelným podmínkám je až překvapivě dobrý. Velké množství detailů a věrné barvy příjemně překvapí. Xperie Z5 si poradí se světlem a nemusíte se obávat přepalů či tmavých fotek. Samozřejmě malý čip je znát a fotografie, především za horšího světla, nesou určité množství šumu, ale vše je v normě. Se zrcadlovkou se Xperie Z5 samozřejmě porovnávat nemůže, ale s telefony? Tam se konkurence pěkně zpotí. Ostatně podívejte se na fotografie níže a napište nám, jak první fotografie hodnotíte vy.

Diskuze ke článku
Martin
Počkám ještě na další Vaše zkušenosti. Ale na 90% kupuju Premium a pro manželku compakt. Odcházíme se ženou od Samsungu.
futurous
tak asi první Sony,které umí fotit :-)
nepliget
sakra to aby se moje LG G4 začala bat :)
Xwert Is
Xwert Is
Počkám si na test exteriérových a nočných foto tam sa uvidí ako na tom Sony je

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze