Nové LG K5: low-end s pětipalcovým displejem

15

Nižší třídu obohatí další model s logem jihokorejského LG. Právě dnes byla doplněna nově začínající řada K o novinku K5, která nabízí například 5palcový displej, čtyřjádrový procesor, pětimegapixelový fotoaparát nebo podporu paměťových karet, kterými rozšíříte 8GB interní paměť. Samozřejmě nemůže chybět ani podpora rychlých dat v sítích LTE.

LG K5

LG v letošním roce zavedlo novou řadu cenově dostupných telefonů s označením K. Portfólio dnes doplňuje vcelku základní model K5. Novinka sází na zaoblený design s tenkou konstrukcí o tloušťce 8,9 milimetrů. Na zadní straně telefonu byste již nenašli tlačítka, ta se nachází klasičtěji na bocích. Dominantou telefonu bude displej s úhlopříčkou 5 palců. Bohužel rozlišení je velmi nízké, pouze 854 × 480 pixelů a rastr bude již poměrně hrubý. Pod kapotou pak nachází své místo čtyřjádrový procesor MediaTek MT6735, kterému napomáhá 1GB operační paměť. Je tedy zřejmé, že tímto modelem jihokorejský výrobce míří mezi low-endy.

Interní úložiště poskytne pro vaše data 8 GB, avšak nechybí podpora paměťových karet, kterými úložný prostor můžete navýšit. Na zadní straně se objevuje 5megapixelový fotoaparát, který nepostrádá i přisvětlovací LED diodu. Dostalo se i na čelní kamerku, která má základní rozlišení 2 megapixely. V oblasti konektivity modelu LG K5 nic zásadního nechybí. Řeč je nejen o podpoře Wi-Fi či Bluetooth, ale spolehnout se budete moci také na možnost připojení k LTE sítím. Nepříliš přesvědčivě působí baterie s kapacitou 1 900 mAh.

LG oznámilo, že se jak novinka K5, tak i model K8, který již známe z minulých týdnů, objeví na klíčových evropských trzích ještě v tomto týdnu. Cena má být oznámena později.

Technické parametry LG K5

Kompletní specifikace
Konstrukce141,5 × 71,6 × 8,9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6735M, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2016, ?

Zdroje: lgnewsroom.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Otazka je, zda bude dostupne v CR. Jinak u LG bych i veril cenovce okolo 2000 a teda to muze byt hodne zajimavy lowend pro setrilky.
Jiří Batěk
Jiří Batěk
3000 je naprosto odpovídající cena. Ostatní (i Číňané) mají podobné ceny za podobné telefony.
Dan
Celejch 195 pixelu na palec
romek
rozlišení displeje, 1GB operační paměť a 8GB vnitřní dělají z tohoto telefonu naprosto zbytečné zařízení, snad kolem tisícovky pro někoho opravdu nenáročného

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze