Nové čtyřjádro ZTE Blade V dorazí na podzim do Česka

20

Společnost ZTE, celosvětově čtvrtý nejvýznamnější výrobce chytrých mobilních telefonů, zanedlouho uvede na český trh telefon se čtyřjádrovým procesorem a čtyřpalcovým displejem. ZTE Blade V bude českým zákazníkům dostupný v posledním kvartále roku 2013. Podívejte se, čím se bude snažit zaujmout a jaká bude cena.

ZTE pomalu rostou křídla a na podzim chystá i na českém trhu uvedení několika nových modelů. My jsme už vyzkoušeli chystanou Nubii Z5 mini, podzimní trh obohatí také dobře vybavený model ZTE Grand S Flex. Nyní výrobce oznamuje uvedení telefonu střetní třídy, který bude lákat na čtyřjádrový procesor a zřejmě atraktivní cenu. Jmenovat se bude Blade V.

Novinka se vyznačuje kompaktními rozměry a designem se zaoblenými hranami, jinak ale vzhledem příliš nezaujme. Z řady vystupuje alespoň díky šedomodrému barevnému provedení zadního krytu. Přední část telefonu vyplňuje čtyřpalcový IPS displej s rozlišením WVGA, tedy 800 x 480 obrazových bodů. Nachází se zde také VGA kamera pro videohovory a ovládací prvky systému Android ve verzi 4.1. Nejnápadnějším prvkem zadní části telefonu je pak čočka fotoaparátu s rozlišením 5 Mpx doplněná přisvětlovací LED diodou pro focení za špatných světelných podmínek.

ZTE Blade V je vybaven čipsetem Qualcomm MSM8225Q s procesorem se čtyřmi jádry taktovanými na 1,2 GHz. O plynulý chod systému a aplikací se postará také 1 GB operační paměti. Úložný prostor telefonu činí 4 GB a je díky podpoře microSD karet dále rozšiřitelný až o 32 GB.

Nové ZTE Blade V se začne v České republice prodávat ve čtvrtém čtvrtletí, stejně jako modely Nubia Z5 mini a ZTE Grand S Flex. Cena zatím oznámena nebyla, vzhledem k výbavě a dosavadní cenové politice ZTE lze ale očekávat cenovku zhruba 3 500 Kč.

Technické parametry ZTE Blade V

Kompletní specifikace
Konstrukce126 × 64 × 10,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 864 × 480 px, 25 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8225Q, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2013, ?
Diskuze ke článku
Oliver Leško
Oliver Leško
Ten obrázok, kde je ZTE BLADE V na stole vedľa niečej ruky vyzerá, akoby sa niekto hral s Photoshopom...
Luke Trbušek
Luke Trbušek
4x1 MHz?
Jakub Šenk
Jakub Šenk
Vždyť tento telefon prodává už nějakou dobu CZC:

http://www.czc.cz/zte-blade-v/135173/produkt

Nebo se pletu?
Jan Novak
Jan Novak
A co nějaké informace o ZTE Grand X2 In ? Myslel jsem že se má začít prodávat společně s ZTE Grand S Flex.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze