Nové BlackBerry „Venice“ dostane displej z Galaxy S6 edge

13

BlackBerry se jako jeden z mála výrobců nebojí experimentovat v oblasti konstrukce zařízení a pracuje na přístroji, který opět vystoupí z davu. Novinka s kódovým označením BlackBerry Venice totiž nabídne výsuvnou konstrukci, špičkové parametry a v neposlední řadě zahnutý displej, který najdeme u Samsungu Galaxy S6 edge.

Na MWC v Barceloně na své privátní akci BlackBerry představilo nový model BlackBerry Leap, nicméně během tiskovky dalo nahlédnout také do plánů na letošní rok. Zhruba na 5 sekund se na pódiu objevil nový přístroj s výsuvnou konstrukcí, o kterém BlackBerry zatím nezveřejnilo žádné detaily. Během zmíněné chvilky se však podařilo zachytit několik nekvalitních fotografií a spekulace o výbavě a designu přístroje tak mohly začít.

Nyní však můžeme některé spekulace uvést na pravou míru. V těchto dnech se totiž na internetu objevily první uniklé rendery plánované novinky, takže si můžeme trochu blíže prohlédnout celý design přístroje. Asi nejdiskutovanější součástí výbavy je zahnutý displej, který je na původních snímcích jasně zřetelný. Kvůli horší kvalitě fotografií to však nešlo brát jako 100%. Až doteď!

Z uniklých renderů je jasné, že nový model BlackBerry s kódovým označením Venice bude mít displej zahnutý na obou stranách a nám se z našeho zdroje podařilo zjistit, že se bude jednat o totožný displej, jaký najdeme u modelu Samsung Galaxy S6 edge. Stejná velikost, úhlopříčka, rozlišení i vlastnosti... a samozřejmě výrobce.

BlackBerry Venice

BlackBerry totiž v posledních měsících navazuje mnohá partnerství a jedním z významných partnerů je také Samsung. Společně se například dohodli na integraci podpory služby KNOX od Samsungu do MDM řešení BES12 od BlackBerry a podle všeho nezůstalo jen u této dohody. Samsung evidentně nabídl BlackBerry partnerství i v oblasti hardwaru.

BlackBerry Venice přijde na trh až na podzim letošního roku, což je vcelku logické. Samsung by si určitě nenechal jen tak vzít exkluzivitu svého modelu Galaxy S6 edge. I přesto si však BlackBerry Venice svou chvilku slávy jistě užije také a to hlavně kvůli jeho výsuvné konstrukci. Jen si zkuste vzpomenout, kdy byl představen poslední model s podobnou konstrukcí? Už to nějaký ten pátek bude.

Nový model navíc nebude zajímavý pouze po konstrukční stránce. Kromě zahnutého displeje by měl totiž nabídnout špičkové parametry a být opravdu skvěle vybaveným high-end modelem. Tomu však samozřejmě bude odpovídat i cena, která přesáhne 20 000 Kč. Jak se vám chystaný model Venice líbí? A dovedete si představit používání smartphonu s výsuvnou konstrukcí?

Diskuze ke článku
miki
Líbí.
Alfonz
Vyzerá to dobre
pavel
Super ale taky by mělo blackberry přestavit špičkový dotykový mobil který mu chybí a myslím si, že passport ,classic a nyní venice a popřípadě špičkový dotykový mobil by úplně blackberry stačilo a mělo by více zapracovat na marketingu a nepouštět se do boje s mobily z nižší třídy kterých je na trhu mnoho ale konkurovat více applu samsungu galaxy s6 atd.
miro
No... krasny kusok. Uprimne by som sa aj vcelku tesil a vydrzal s mojou Q10 do jeho predaja... ale to by musel BB okopirovat od konkurencie aj timing spustenia predaja svojich top produktov. Matematika a historia hovori jasne = k akemukolvek BB datumu pripocitaj 3 az 4 mesiace... a to ma neskutocne odradza...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze