Nokia vydá své HERE mapy pro telefony a hodinky Samsung

37

Finská Nokia se rozhodla zpřístupnit svou pokročilou mapovou a navigační aplikaci HERE pro systém Android. Prozatím však exkluzivně pro telefony a chytré hodinky od jihokorejského Samsungu. Uživatelé těchto zařízení se tak dočkají offline mapových podkladů i navigace včetně dalších doplňkových funkcí.

HERE Mapy pro Samsung

Mapové podklady HERE jsou ve světe velmi dobře známé. Na svědomí je má finská Nokia a vynikají především aktuálností a možností využití bez připojení k internetu. Doposud byly výsadou pouze telefonů Nokia, respektive telefonů se systémem Windows Phone. Nyní se však mapy HERE dostávají také na Android.

V případě Androidu však hovoříme o exkluzivní nabídce pouze pro Samsung. Mapy HERE se tak objeví výhradně jen na vybraných telefonech řady Galaxy a hodinkách řady Gear. Uživatelé si budou moci stáhnout aplikace HERE Mapy a následně si již vybrat, jaké mapové podklady si uloží pro pozdější offline využití. Nokia se chlubí databází čítající až 200 zemí. Ve více než stovce z nich je navíc možné využít navigaci, která k základnímu fungování internet opět nepotřebuje.

HERE Mapy pro Samsung

Při navigaci si vyberete, zda půjdete pěšky, pojedete autem či hromadnou dopravou. Potěší, že navigace nabídne i tři alternativní trasy. Pokud využijete i připojení k internetu, můžete nejen sdílet vaší polohu, ale uvidíte rovněž aktuální dopravní informace, což se jistě hodí. Tyto informace jsou dostupné ve 40 zemích.

HERE Mapy pro Samsung

Mapy HERE budou dostupné pro zařízení Samsung Galaxy a Gear během října. Sama Nokia jejich vydání spojí se zahájením prodeje nových hodinek Samsung Gear S. V jejich případě stojí za zmínku, že bude možné kontinuálně přecházet z navigování na telefonu na hodinky. Prozatím Nokia neřekla, zda se její mapy objeví později i na další telefony s Androidem. V každém případě hodlá své mapy v nejbližších měsících ještě vylepšovat.

Zdroje: 360.here.com

Diskuze ke článku
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Nádhera a nazdar Microsoft s Windows Phone! :D
n7610
Super to je skvěla zpráva !!!
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Mám internet, takže neřeším :-)
agent95
dobre, no ja si koupil par tydnu sygic, takze uz to neresim

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze