Nokia v Americe roste: v tržním podílu ji patří čtvrté místo

51

Nokii se zřejmě podaří restart. Zvyšují se prodejní čísla klíčových modelů řady Lumia a dokonce se původem finskému výrobci začíná znovu dařit na americkém trhu, kde ještě před rokem nedržela Nokia takřka žádný tržní podíl.

Nokia se před třemi lety rozhodla, že půjde cestou operačního systému Windows Phone a uavře kapitolu se jménem Symbian. Jak se později ukázalo, byl to radikální řez, který by možná bylo lepší plánovat postupně. Nicméně minulost nezměníme a nyní víme, že přechod na jiný systém pro Nokii znamenal ztrátu statutu největšího výrobce mobilních telefonů a velké problémy. Ty se však Nokia snaží řešit a letošní rok dokazuje, že zřejmě zdárně. Lumie se čím dál tím lépe prodávají, o čemž jsme vás nedávno informovali, a dobrá zpráva přichází i z amerického trhu.

Nokia

Dostali se nám do rukou výsledky za třetí čtvrtletí jednotlivých výrobců a jejich aktuální tržní podíly. Trhu v USA vévodí Apple, který se navrátil na první příčku před Samsung. Rozdíl mezi nimi je ale veskrze zanedbatelný, v řeči čísel pouhá desetina procenta. Třetí příčku okupuje jihokorejské LG, avšak s výrazným odstupem za vedoucí dvojicí. Nejzajímavější je čtvrté místo, kam se vyhoupla právě Nokia a odsunula například i Motorolu pod sebe. Nokia svůj podíl od minulého čtvrtletí téměř ztrojnásobila. Je tedy vidět, že si nové Lumie umí najít cestu k zákazníkům, což sám výrobce podporuje speciálními edicemi pro americké operátory.

Prodeje smartphonů (USA - 3Q 2013) 3Q 2012 2Q 2013 3Q 2013
Apple 33,1 % 32,2 % 33,7 %
Samsung 26,6 % 33,9 % 33,6 %
LG 7,6 % 9,9 % 8,6 %
Nokia 0,7 % 1,4 % 4,1 %
Motorola 8,0 % 3,6 % 3,7 %
Ostatní 23,9 % 19,0 % 16,2 %
celkem 100 % 100 % 100 %

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
AlliCZ
Moc se omlouvám že to píši zrovna sem :/ ASUS MeMO Pad 10 ME102A myslíte si že je tento tablet za cenu okolo 6 500 kč dobrá koupě ? tabletům moc nerozumím...chtěl bych ho na hry a internet... moc vám děkuji za odpověď :) jinak neplánujete na něj udělat recenzi ? moc by mi to pomohlo :)
intel
len ak ďalej NOKIA
DIESEL
Nech sa jej darí
Carloss
Za chvíly bude zas první.Je to jen otázka času kdy většina lidí přejde na WP.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze