Nokia N9 dostává update PR1.3 s velkým počtem vylepšení

2

MeeGo možná pomalu umírá, nejnovější update pro Nokii N9 však dokazuje, že tento systém ještě nemáme zcela odepisovat. PR1.3 navíc není jen tak ledajaký update. Nokia tvrdí, že v něm přináší stovky změn, které se podepíší na výsledném výkonu i kvalitě služeb a funkcí.

Na novém updatu PR1.3 se začalo pracovat hned poté, co se ven dostala verze PR1.2 a několik měsíců vývoje pomohlo přidat velký počet novinek a vylepšení. Jak tvrdí oficiální stránky, nejedná se pouze o velký počet záplat na bugy a chybky.

Jedná se o spoustu drobných úprav včetně vylepšení fotoaparátu, vyšší hlasitosti, opravy NFC, lepšího dekódování videa či preciznější funkce kopírování a vkládání textu. Nově lze taktéž nahrávat fotografie, videa či dokumenty přímo do Dropboxu, sledovat notifikace ze sociálních sítích přímo v liště a na zamykací obrazovce či prohlížet dokumenty Office 2010.

TIP: Přečtěte si recenzi na smartphone Nokia N9.

Vylepšena byla také historie internetového prohlížeče, která nyní ukazuje všechny navštívené stránky. E-maily se nyní prohlížejí v tzv. vláknech, GTalk nabízí videokonverzace a novinek se dočkala také GPS navigace.

Update "váží" 203 MB a v následujících týdnech se bude postupně šířit světem. Jakmile bude k dispozici u nás, Nokia N9 vás na to upozorní v notifikační liště.

Zdroje: engadget.com, swipe.nokia.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
Beáta Vobrová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co je pravdy na tom, že se do Nokie N9 dá dát android? Dokonce v nové verzi 4. Popřípadě jestli to má nějaké využití? Děkuji
Jakub K.
Verze pro Android skutečně existuje, nicméně zprovoznit ji na N9 dokáže jen zkušený programátor. Musím ovšem podotknout, že Android pro N9 je splácaný takzvaně doma na koleně takže spousta věcí nefunguje a rozhodně nevyčerpá plný potenciál telefonu a na závěr přijdete o záruku. Pokud chcete telefon s Androidem, nokiu prodejte a kupte si třeba samsung:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze