Nokia letos plánuje představit další modely s Androidem

18

Nokia na letošním barcelonském veletrhu představila novou řadu telefonů X, které běží na značně upraveném operačním systému Google Android. Výrobce navíc uvedl, že nejde o jednorázovou záležitost a v rukávu má pro letošní rok další modely.

V pondělí Nokia představila modely X, X+ a XL. Všechny pojí operační systém Android 4.1 Jelly Bean, který je však značně upraven a například chybí i obchod Google Play. Jak celé prostředí vypadá a funguje, se můžete podívat v našem článku. Nokia odbočku k Androidu navíc nebere jako dočasnou a hodlá řadu X obohatit o další modely.

Nokia X a Nokia XL

Přímo to v rozhovoru pro oficiální blog Nokie potvrdil Jussi Nevannlina, viceprezident pro marketing. Nokia dle jeho slov v průběhu letošního roku představí další modely, které by měly rozšířit stávající trojici. Je tak možné, že se dočkáme i vybavenějšího modelu. Tím se však nabízí otázka, jak to prospěje stále obtížně se prosazujícímu systému Windows Phone, který se nachází v Lumiích.

Zdroje: wmpoweruser.com, liveside.net

Diskuze ke článku
Allname
Hmm a kdy představí nové Lumie, ví to někdo?
Marko Jung
Marko Jung
Taky sem se těšil na představení nové Lumie a nic.
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
V dubnu v USA na MS budu nove Lumie
Kewl
Proč se pořád dávají do souvislosti Lumie a Nokie X, když mají evidentně úplně jiné cílové zákazníky a v částečně i trhy?
Navíc tyto spekulace vyznívají, jako kdyby Nokie X zabila Lumie díky tomu, že má Android. To je nesmysl - nikdo si to nekoupí kvůli Androidu. Kupci se jistě nějací najdou, ale motivace bude jiná. Jsme sice na technologickém webu, ale někdy se redaktoři neumí při polemice nad prodejností odprostit od technického pohledu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze