Nokia končí s Qualcommem, další čipy dodá ST-Ericsson

1

Nokia oficiálně oznámila, že její budoucí smartphony na Windows Phone 7 již nebudou obsahovat chipsety od amerického Qualcommu. Nově je prý bude dodávat společnost ST-Ericsson.

Tip: přečtěte si také článek - Nokie budou mít výkonné dual-core chipsety od ST-Ericsson

V květnu tohoto roku jsme vás informovali , že na webu kolují spekulace o tom, že finská Nokia údajně hodlá u svých smartphonů z části přejít na sady od společnosti ST-Ericsson, aby tak nebyla plně závislá pouze na Qualcommu. Před několika dny oficiálně potvrdil generální ředitel společnosti, že se ST-Ericsson stal dodavatelem čipových sad pro budoucí smartphony Nokia s operačním systémem Windows Phone. Finský výrobce tak již nebude na 100% závislý na čipsetech od Qualcommu. ST-Ericsson má současné době ve svém portfoliu celkem tři sady značené jako U5500, U8500 a U9500. Všechny tři mají dvoujádrový procesor a jsou postaveny na architektuře ARM Cortex A9. Kromě toho také obsahují GPU Mali 400 a LP-DDR2 RAM paměť.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Ešte keby toto tiež spravil Sonyericsson teda už len Sony tak by to bola paráda.Inak fakt nechápem prečo Sonyericsson neodoberal od "domácej " firmy aj 1jadrá?ST-Ericsson ich nemal v ponuke?Alebo to už fakt bolo len o tom,že všetko robila Sony a Ericsson sa len viezol?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze