Němci mají vlastní high-endový telefon: špičkový Linshof i8

51

Německo není v současnosti příliš známé jako výrobce smartphonů, ale do již tak saturovaného trhu se pouští právě německá firma Linshof. Ta se svojí prvotinou i8 nasazuje laťku hodně vysoko a za přibližně 10 000 korun bude k dostání nová vlajková loď. Její zvláštností bude to, že nabídne nezvykle velké úložiště pro vaše data (až 144 GB).

Linshof i8

Dnešní trh se smartphony je zastoupený hlavně americkými a asijskými značkami. Do rozjetého vlaku ale nastupuje větší měrou i Německo, které je zastoupeno firmou Linshof. Ta představila svojí prvotinu nazvanou i8 a nabídne nejen špičkovou výbavu, ale také velmi netradiční design, se kterým jednoznačně vystoupí z davu. Nejedná se totiž o nudnou placku, nýbrž placku s useknutými rohy, které připomínají spíše koncept nějakého fanouškovského modelu.

Linshof i8

Hodnocení designu je sice subjektivní věc, ale na první pohled vypadá Linshof opravdu extravagantně a neotřele. To, jak se bude ovládat v praxi, je věc druhá a pro nás zatím neznámá. Co je nám známé je výčet některé hardwarové výbavy, která čítá osmijádrový procesor na frekvenci 2,1 GHz, 3 GB RAM a teď se podržte, 80 GB interní paměti pro vaše data. Toto úložiště je složené z jednoho 16GB ultrarychlého čipu pro instalaci aplikací a 64GB čipu pro všechna ostatní data. V přípravě je i model i8 Space, který nabídne astronomických 144 GB volného místa.

Technické parametry Linshof i8

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 8×2,1 GHz
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 80 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2015, 10 000 Kč
To vše běží na Androidu 5.0 Lollipop s vlastní nadstavbou Linshof UI. Linshof slibuje absolutní oproštění od různého trialwaru a podobných nežádoucích aplikací, abyste měli dostatek místa na vaše vlastní aplikace. Samotné prostředí má pak uspokojit jak fanoušky zábavy, tak i workoholiky. Nakonec to nejlepší, čímž je cena. Ta má činit 380 dolarů za odemčenou verzi (cca. 10 000 korun s DPH) a Linshof tak míří do segmentu mezi telefony od Xiaomi, OnePlus a další. Pokud se vám telefon zalíbil, tak si ho budete moci pořídit v prvním kvartále roku 2015.

Zdroje: linshof.com

Diskuze ke článku
Petr Z.
super specifikace, slušná kapacita baterky a dostatek místa pro foto, filmy, apps. Hned bych do to šel...no za ty prachy
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Mne sa to páči :) Hlavne to kapacita internej pamäte už celkom odpovedá potrebám dnešnej doby. Dúfam, že sa dostane aj k nám a hlavne do vašej redakcie :)
Petr Kellner
Petr Kellner
Když sem ten mobil viděla na hlavní stránce Mobilenetu tak jsem si myslel že to má WP :) . Bohužel je to Android :(((
apear
Papírově pěkný, design zajímavý, ale jinak to bude bohužel asi jen další číňan převlečený tentokrát za Němce...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze