Nejlepší přátelé nových iPadů? Apple Pencil Pro a nová Magic Keyboard

Nejlepší přátelé nových iPadů? Apple Pencil Pro a nová Magic Keyboard
Fotografie: Apple
  • Apple představil vylepšenou Magic Keyboard a Apple Pencil Pro
  • Obě novinky vám při dnešním objednání dorazí do 16. května

Kromě nových iPadů Air a iPadů Pro dnes Apple představil také hned dvě novinky z oblasti příslušenství – nové pero Apple Pencil Pro, které je kompatibilní s novým iPadem Air i iPadem Pro, a dle očekávání také novou „levitující“ klávesnici Apple Magic Keyboard. Na obě novinky se podíváme právě nyní.

Začít můžeme inovovanou Magic Keyboard, která v době svého uvedení vzbudila poměrně smíšené emoce – skvělý design, povedené funkce, ale cena atakující 10 tisíc korun. Nic se na tom nezměnilo ani s příchodem nové generace, nově si můžete dopřát 11" variantu za 8 690 Kč a 13" za 9 990 Kč. Design prošel mírnou obměnou, klávesnice je tenčí a nově nabízí i hliníkovou dlaňovou opěrku, aby bylo dosaženu pocitu jako při používání MacBooku. Klávesnice má nově i řádek 14 funkčních kláves pro rychlý přístup k funkcím, jako je nastavování jasu displeje nebo ovládání hlasitosti, a USB‑C na průchozí nabíjení.

Apple Magic Keyboard (2024)

Apple zapracoval také na trackpadu, který je nově větší, chlubí se haptickou odezvou a podporuje všechna oblíbená gesta, která znají uživatelé macOS. Nabíjení je zajištěno pomocí USB-C v kovovém kloubu klávesnice. Pokud si Apple Magic Keyboard objednáte nyní, dostanete ji do 16. května.

Apple Pencil Pro

Novinkou je i tužka Apple Pencil Pro, která doplní „klasické“ Apple Pencil. Ta vyjde na 3 790 Kč a termín dodání je stejný jako u Apple Magic Keyboard. Tužka je plně kompatibilní pouze s novými iPady Pro a Air, se staršími generacemi nepochodíte, proto Apple ponechává v nabídce i Apple Pencil 2. generace za stejnou částku.

Novinek je poměrně dost. Díky novému snímači Apple Pencil Pro pozná, když jej zmáčknete a vyvolá paletu barev, ve které můžete měnit kromě barev i nástroje. Inovován byl také gyroskop, který poskytuje při otáčení Apple Pencil v ruce přesnou kontrolu nad orientací nástrojů, jako jsou tvarovaná pera nebo štětce. Potěší i haptická odezva. Speciální haptický motorek poskytuje dle slov Applu jemnou vibrační odezvu. Zajímavou novinkou je i funkce Najít, pokud vám tedy pero zapadne, můžete jej skrze iPad či iPhone vyhledat. Párování a nabíjení probíhá magneticky na boku iPadu.

Novinky od Applu pořídíte například na webu MP.cz.