Nearby Share se transformuje na Quick Share. Co se (ne)změní?

Nearby Share se transformuje na Quick Share. Co se (ne)změní?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Služba Quick Share má být dostupná na počítačích s Windows
  • V dalších ohledech se však jedná v podstatě jen o změnu názvu

Zatímco funkci rychlého sdílení AirDrop od Applu mnohdy zná i naprostý laik, alternativní Nearby Share, jež byl oficiálně uveden v roce 2020, to má o poznání horší. Možná i proto se nyní Google dohodl se Samsungem, že tuto službu upraví a dostane „staronové“ jméno Quick Share, což je označení, které Samsung využívá u svých telefonů od uvedení řady Galaxy S20.

Transformace Nearby Share přináší rovněž upravené logo v podobě dvou šipek směřujících k sobě umístěných v takřka kompletním kruhu. Díky integraci bude podle zástupců Googlu zajištěna „nejlepší zabudovaná možnost pro rychlé sdílení napříč různými zařízeními Android včetně Chromebooků“, jak píše 9to5google.com.

Android Quick Share

Quick Share by se však brzy měl rozšířit také na běžně dostupné počítače s Windows a stát se předinstalovanou aplikací. Jedním z partnerů, kteří tuto novinkou přinesou, má být LG, pochopitelně také počítače Samsung, jež touto schopností disponovaly už dříve.

A co se změní pro uživatele? Kromě nového loga údajně vůbec nic. Ponechány mají zůstat možnosti nastavení fungování sdílení, soukromí i další. Quick Share má být dostupný na Androidu 6 a novějším, ChromeOS 91 a novějších verzích a počítačích, na nichž běží 64bitová verze Windows 10 (či novější).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze