Návod: jak nastavit vlastní vyzvánění u Android 4.0 Ice Cream Sandwich?

46

S uvedením nové verze operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich se začínají množit dotazy od uživatelů, kteří neví, jak nastavit vlastní písničku či zvuk pro vyzvánění. Nový Android vše dost zkomplikoval a postup je odlišný od předchozích verzí Androidu. My vám přinášíme návod, jak na to.

Vyzvánění se v operačním systému Android nastavuje v menu Nastavení / Zvuk. Jsou zde ovšem na výběr pouze melodie a zvuky, které poskytl výrobce, a není zde nikde možnost vybrat si melodii vlastní, například nějakou písničku ve formátu MP3. Pokud jste chtěli nastavit vlastní vyzvánění ve verzi Androidu 2.3 (Gingerbread) a starších, stačilo spustit aplikaci Hudba, přehrát písničku a po stisku klávesy Menu jste volbou "Použít jako vyzváněcí tón" tuto písničku přiřadili jako vyzvánění.

Android 2.3.6, v aplikaci Hudba jednoduše uděláte ze skladby vyzvánění

V Android 4.0 Ice Cream Sandwich se ohledně výběru vyzvánění nic nezměnilo, najdete ho ve stejném menu, ale opět zde chybí možnost si vybrat melodii vlastní. Pokud spustíte aplikaci Hudba, tak už možnost nastavení skladby jako vyzvánění chybí. Jak to tedy vyřešit?

Ice Cream Sandwich, v aplikaci Hudba už nejde přiřadit skladbu jako vyzvánění

Princip řešení je docela prostý. Telefon připojte přes USB k počítači a nakopírujte libovolnou MP3 skladbu do adresáře Ringtones nebo Media / audio / Ringtones. Když se poté vrátíte do Nastavení / zvuk, tato skladba se vám bude už nabízet jako vyzváněcí melodie.

Po překopírování do příslušné složky již jde vyzvánění, notifikace či zvuk alarmu vybrat

Podobně je to možné udělat i se zvuky pro budík či upozornění. Pro zvuk budíku skladbu zkopírujte buď do složky Alarms nebo Media / audio / Alarms. Pro zvuk upozornění ji zkopírujte do Notifications či Media / audio / Notifications.

TIP: Nezapomeňte si přečíst naši recenzi telefonu Samsung Galaxy Nexus.

Pokud máte s nastavením vlastního vyzvánění přece jen stále nějaké problémy, rádi vaše dotazy zodpovíme v diskusi pod článkem.

Diskuze ke článku
Ghouless
Takze se oproti Gingerbread nic vlastne nezmenilo, jen nejde pouzit aplikace Hudba...
AxO
Nie od Gingerbread ale od verzie 1.6 nič nové...
Santini
Škoda, že to takhle zkomplikovali, ale myslím si, že je to jen nedopatření a s aktualizací přijde náprava. A pro ostatní, myslím si, že nemá zatím cenu moc diskutovat o změnách, když většina z nás neměla možnost se s ICS osobně setkat.
Tomáš
Dobrý den,bohužel jsem nebyl schopen u svého Nexuse S i9023 nalézt po připojení k počítači složku, aby po překopírování hudby do ní se mi objevila v možnostech nastavení ta hudba jako vyzváněcí tón telefonu. Zkoušel jsem to zkopírovat snad do všech,co mají co dočinění s hudbou či upozorněními. Je i jiný způsob?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze