Huawei MediaPad dostává Android 4.0: návod na aktualizaci

14

Závěrem měsíce dubna se tablet Huawei MediaPad dočkal tolik očekávané aktualizace na Android Ice Cream Sandwich 4.0. Aktualizace přináší vylepšené grafické prostředí, možnost tvorby složek, vyšší výkon i celkovou optimalizaci.

Populární hliníkový unibody tablet MediaPad v těchto dnech oficiální obdržel aktualizaci na Android 4.0. Nová aktualizace ověří zručnost některých uživatelů. Není totiž dostupná přes program Hi Suite ani v samotném zařízení pomocí metody OTA. Uživatelé budou muset zavítat na oficiální stránky výrobce, kde samotnou aktualizaci stáhnou a následně ji manuální cestou sami aktualizují ve svém zařízení. O možnostech instalace se zmiňujeme v dalším odstavci. Podle prvních ohlasů samotná aktualizaci výrazně neupravuje pohotovostní výdrž. Ovšem uživatelé hlásí vyšší výkon a rychlejší reakce. Nový je také kernel, místo dosavadní verze 2.6.35je nově 3.0.8.

Huawei MediaPad - oficiální fotografie

TIP: Recenze Huawei MediaPad – Poctivý kus tabletu

Huawei MediaPad je hliníkovým tabletem se 7 palcovým TFT IPS dotykovým displejem. Výbava zahrnuje 1,2 GHz dvoujádrový procesor a grafický akcelerátor Adreno 220. Na zadní straně nechybí 5 Mpx fotoaparát s možností pořizování Full HD videí. Nechybí standardní konektory microUSB a microHDMI.

Screenshot produktové stránky Huawei, kde naleznete aktualizaci na Android 4.0

TIP: Aktualizaci ke stažené naleznete na této stránce

Návod na instalaci

Při samotné aktualizaci, dochází ke smazání všech uživatelských dat a většiny nainstalovaných aplikací a her. Doporučuji tak zálohu.

  • Rozbalte stažený zip soubor s aktualizací, zkopírujte složku dload na microSD paměťovou kartu a vypněte tablet
  • Vložte paměťovou kartu, stiskněte klávesu hlasitosti + a zároveň zapněte tablet, klávesu pro hlasitost držte cca deset sekund, až naskočí zelený panáček Android
  • Dochází k instalace aktualizace, počkejte na restart samotného zařízení, kdy se objeví zelené OK
  • Vyndejte paměťovou kartu, tablet se restartuje a naskočí Vám již nový systém
  • Již vás čeká jen několik kroků k odklikání a můžete si užívat nového systému
  • Máte již nainstalovanou novou aktualizaci? Jak hodnotíte novou verzi systému? Jste spokojení nebo naopak registrujete nějaké softwarové vady, zpomalení či horší pohotovostní výdrž? Pište nám vaše postřehy a dojmy do diskuze pod článkem níže.

    Zdroje: androidpolice.com

    Diskuze ke článku
    Jan
    Dobrý den, uvažuji o koupi toho tabletu a teď tady čtu, že pořizuje Full HD videa to zn. 1080p a další tablet po aktualizaci umí volat a využívat naplno svůj GSM modul..??
    Radek
    Snimky ci video porizene timto tabletem se spise radi do nizsi stredni tridy. Oba typy zaznamu jsou silne zatizene sumem, takze pokud hodne stojite o to mit tablet s vysokou kvalitou fotek ci videa, nedoporucoval bych ho. Co se tyka gsm modulu, ten je v ICS jiz implementovany a volani ci posilani sms necini problemy. Berte avsak na vedomi, ze v CR se prodava zatim jen HC 3.2, do ktereho muze byt software pro ovladani telefonu instalovan. Proto po koupi doporucuji aktualizovat.
    OKMilda
    Pěkný den,
    Systém mám nainstalován jen pár dní, ale již nyní musím konstatovat, že subjektivně je vše opravdu živější. Oproti tomu jsem již narazil na pár chybiček. Jednou z nich je, že při otočení displeje nedojde ke korekci ovládání hlasitosti, kdy při poloze na výšku je zesílení na dolním tlačítku a naopak. Další chybkou je, kterou se alespoň u mého tabletu i přes nejrůznější snahu nepodařilo odstranit, že v galerii se mi nesynchronizují fotky z Google účtu (Picasa). A tou pro mě nejpodstatnější chybou je nepřítomnost češtiny. Ač bych mohl bez problému používat i slovenštinu, tak ta je zas podle mého nedokonale přeložena i implementována, jelikož se tu a tam část popisků skrývá.
    Jinak převládají spíše pozitiva; pro mě nejdůležitějšími vylepšeními jsou například zobrazování struktury složek u exchange emailového klienta propojeného na exchange, konečně funkční VPN a vylepšená správa kontaktů. A ač tablet není až tak určen k telefonování, je zde již vylepšená i tato možnost (verze 3.2 to již také uměla, i když ne tak pěkně) vč. plné podpory SMS - již je možné použít alternativní klienty.
    Shrnuto: Pozitiva převládají, ale negativa jsou.
    JaroB
    chlapi skúste či už GAMELOFT povolilo MediaPad pre nové HD hry ako Modern Combat 2 alebo 3. Dajú sa nainštalovať a hrať? Kvôli tejto ich nepodpore som ho predal ale rád by som si ho zaobstaral ak pôjdu na ňom hrať aj tie najnovšie HD hry od Gameloftu(NOVA2,MC2-3,TinTin,BackStab atd. pretože tablet nato výkon má ale nedá sa plne využiť pokiaľ nepôjde na nich hrať tie najlepšie hry.
    Dik

    Načíst všechny komentáře

    Přidat názor

    Nejživější diskuze